Παγκόσμια πρεμιέρα στη Σπάρτη για το «λακωνικό» Melina’s Dream

Παρόντες πρωταγωνιστές και συντελεστές της ταινίας

Παρασκευή, 17 Νοέμβριος 2023 12:40 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παγκόσμια πρεμιέρα στη Σπάρτη για το «λακωνικό» Melina’s Dream

Στις 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη και και την αίθουσα του Cinema Center, η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Melina’s Dream» του εξ Αμυκλών ομογενή, Λεωνίδα Δήμα. Η κινηματογραφική παραγωγή, τα γυρίσματα της οποίας διενεργήθηκαν το διάστημα Μαΐου-Ιουνίου 2022 σε Λακωνία και Αττική, επρόκειτο να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2023 σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, ωστόσο υπήρξε μια μικρή παράταση λίγων μηνών.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος και πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού, Πέτρος Δούκας, «είναι μια ωραία επιτυχία μας στην οποία θα παραβρεθούν και όλοι οι πρωταγωνιστές και συντελεστές της ταινίας».

Γυρίσματα σε Σπάρτη,
Ξηροκάμπι, Γύθειο, Αθήνα
Το καστ αποτελείται από δημοφιλείς έλληνες ηθοποιούς όπως η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο Δημήτρης Αλεξανδρής, ο Γιάννης Ζουγανέλης και πολλοί άλλοι, ενώ πρωταγωνιστής είναι ο Πίτερ Μπάντικ. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα και ειδικότερα σε περιοχές της Λακωνίας και της Αττικής. Όλοι θυμούνται τα πολυπληθή κάστινγκ σε τοποθεσίες όπως η Σπάρτη (άγαλμα του Λεωνίδα), το Σαϊνοπούλειο Άλσος, το Ξηροκάμπι, οι Βουτιάνοι και το Γύθειο με συμμετοχή ερασιτεχνών ηθοποιών από όλη τη Λακωνία.

Λίγα λόγια για το έργο
Η ταινία «Melina’s Dream» είναι μια κωμωδία χαρακτήρων, με σουρεαλιστικά στοιχεία, που τοποθετείται χρονικά στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Ο Λ. Δήμας είχε περιγράψει το σενάριο, ως εξής:
 «…Ο νεαρός πρωταγωνιστής Μπράντ Βρασίδας (Πίτερ Κρις Μπάντικ) ζει στο Νιου Τζέρσεϊ και έχει μεγαλώσει με την αγάπη για την αρχαία Σπάρτη και τα κατορθώματα και τον ηρωισμό των αρχαίων σπαρτιατών στρατηγών. Όταν το 1987 αναγκάζεται να έρθει στη Σπάρτη για οικογενειακούς λόγους, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο τυχαία βρίσκεται στη συνέντευξη τύπου που δίνει η Μελίνα Μερκούρη (Κατερίνα Διδασκάλου) ως υπουργός Πολιτισμού, η οποία διεκδικεί την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από την Αγγλία. Η ιστορία πλέκεται με σουρεαλιστικά στοιχεία μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης, και με άφθονο χιούμορ “μεταφέρει” στη σημερινή εποχή τον ανταγωνισμό των δύο πόλεων-κρατών, κατά τους αρχαίους χρόνους».

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση