«Ένας ζεστός Νοέμβρης»… στη Λακωνία

Προβολές ντοκιμαντέρ για το Πολυτεχνείο από την ΚΝΕ

Παρασκευή, 17 Νοέμβριος 2023 15:35 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ένας ζεστός Νοέμβρης»… στη Λακωνία

Προβολές του ντοκιμαντέρ «Ένας ζεστός Νοέμβρης» στον νομό Λακωνίας προγραμματίζουν οι οργανώσεις της ΚΝΕ στον νομό, θέλοντας όπως αναφέρουν, «να φτάσουν σε ακόμη πιο πολλούς τα διδάγματα, ο αγώνας, οι στιγμές εκείνες του Νοέμβρη του 1973 που θα συνεχίζουν πάντα να εμπνέουν ακόμη νέους, περισσότερους αγώνες, λαϊκούς ξεσηκωμούς».   

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε η Επιτροπή Προπαγάνδας του ΚΣ της ΚΝΕ  για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. «Μέσα από αυτό επιδιώκουμε να “κινηματογραφήσουμε” την ατμόσφαιρα εκείνων των ημερών, της αντιδικτατορικής πάλης του λαού, της δράσης  του ΚΚΕ και της ΚΝΕ», επισημαίνεται σχετικά.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από έναν συνδυασμό ντοκουμέντων, αρχειακού υλικού, animation και συνεντεύξεων με «πρωταγωνιστές» της περιόδου, «να μεταφερθούν στην περίοδο της Χούντας, να ζήσουν από κοντά τι προηγήθηκε του μεγάλου ξεσηκωμού, αλλά και τις μέρες μέσα στο Πολυτεχνείο, ξετυλίγοντας το νήμα του ηρωικού αγώνα».

Στους χώρους των προβολών θα υπάρχει και το νέο λεύκωμα «Η σπίθα του Νοέμβρη δε σβήνει», που περιλαμβάνει ντοκουμέντα και φωτογραφικό υλικό από εκείνη την περίοδο.

Ημέρες και ώρες προβολών:

Σάββατο 18/11
Καστόρι - 18:00 στο πρώην κατάστημα Δημητρακόπουλου

Κυριακή 19/11
Κροκεές - 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο

Δευτέρα 20/11
Σκάλα - 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο

Τρίτη 21/11
Σπάρτη
• 13:00 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην αίθουσα Α25 και
• 19:00 στο Εργατικό Κέντρο

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση