Ο ιταλικός κινηματογράφος ταξιδεύει στην Πνευματική Εστία Σπάρτης

Με την ταινία «Piano Piano»

Δευτέρα, 04 Δεκέμβριος 2023 15:40 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο ιταλικός κινηματογράφος ταξιδεύει στην Πνευματική Εστία Σπάρτης

Συνεχίζεται στην Πνευματική Εστία Σπάρτης (ΠΕΣ) το 9ο αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο με τίτλο «Ο Ιταλικός Κινηματογράφος ταξιδεύει στην Ελλάδα». Είναι μια πρόταση του Πολιτιστικού Σωματείου «AIAL» που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 8:45΄ μμ στη φιλοξένη αίθουσα της ΠΕΣ (Λυκούργου 82 & Χαμαρέτου) προβάλλεται η ταινία «Piano Piano» (Σιγά Σιγά) τού Νίκολα Προσατόρε (2022).

Σενάριο
Νάπολι, 1987. Η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου κερδίζει το πρωτάθλημα και η πόλη ζει σε μια εκστατική ευφορία. Οι κάτοικοι ενός προαστίου ζουν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή τους πριν κάποιες πολεοδομικές αλλαγές εξαφανίσουν για πάντα τον μικρόκοσμό τους. Η Άννα είναι 13 χρονών και βιάζεται να ενηλικιωθεί. Επιπλέον επιβαρύνεται με τις όλες τις προσδοκίες της μητέρας της για μια ζωή, που εκείνη δεν έζησε ποτέ. Η συνάντηση με τον συνομήλικο της, Πεπίνο, και τον Μαριούολο θα την φέρουν στα όρια αυτού του μικρόκοσμου, αλλά και της λεπτής γραμμής, που διαχωρίζει την παιδική ηλικία από το μέλλον.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti