ΙΕ ΜΟΥ, ΙΕ ΜΟΥ

Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2021 13:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

 Πληροφορήθηκα δια στόματος του κ. πρωθυπουργού, ότι δεν μας κλείνει αυτός μέσα από τις 6, (αυτό ούτε οι Γερμανοί στην Κατοχή διανοήθηκαν να πράξουν), αλλά εσύ, ιέ μου. Μετά απ’ αυτό αποφάσισα να σου γράψω ένα γράμμα, γιατί κατά βάθος πιστεύω πως δεν είσαι αυτός που σε παρουσιάζουν και δεν ξέρω γιατί το κάνουν.

Μας είπαν ότι ζούμε την πανδημία σου κι ότι σ’ ολόκληρο τον κόσμο αφανίζεις ανθρώπους, μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ένας ιούλης είσαι που είπες να σεργιανίσεις στη γη, να συναντήσεις τα ξαδέρφια σου, τον ιό της γρίπης, τον Η1Ν1 και πολλούς άλλους, που έχουν αφανίσει κόσμο και λαό.

Είσαι κοινωνικότατος, ταξιδεύεις με μεγάλη ταχύτητα κι έχεις μια μανία γνωριμίας με τους ανθρώπους, άλλο πράγμα! Μη δεις άνθρωπο και δεν τον γνωρίσεις. Να μην προλάβεις δηλαδή να μεταλλαχτείς, όπως όλα τα ξαδέρφια σου και σε λίγο καιρό από τις πολλές μεταλλάξεις ν’ αποτελείς μιαν ανάμνηση για μας.

Εντάξει, εσύ μπορεί να θες να μας γνωρίσεις, μας ρώτησες όμως εμάς αν θέλουμε; Κάθε νέα γνωριμία είναι και μια περιπέτεια, όπως ο έρωτας. Ποτέ δεν ξέρεις πόσο θα κρατήσει, ποιος θ’ αντέξει το βάρος της συνύπαρξης κι αν καταλήξει σε γάμο. Και συνεχίζεις το ταξίδι σου ακάθεκτος. Κάποιοι όμως δεν αντέχουν αυτή τη γνωριμία και γονατίζουν, λίγοι, ελάχιστοι δηλαδή, που είναι φορτωμένοι με τόσες άλλες γνωριμίες, πανάθεμά τες, και ο υπερφορτωμένος τους οργανισμός αδυνατεί ν’ αντέξει τη δική σου, καλοπροαίρετη θέλω να πιστεύω, επίσκεψη.

Τα φορτώνουν όλα σε σένα, ιέ μου, σε φοβούνται και προσπαθούν να κρυφτούν από σένα. Τρέμουν μήπως τους επισκεφτείς. Και τι δεν κάνουν για να σε αποφύγουν. Φοράνε μάσκα παντού, όπου κι αν πάνε, δεν μιλάνε στους άλλους ανθρώπους, δεν τους χαιρετάνε και κλείνονται, εκόντες άκοντες στο σπίτι τους. Τα χέρια τους έχουν ξεφτίσει από την αλόγιστη χρήση του αντισηπτικού, λες κι αν θες να τους γνωρίσεις ότι θα σ’ εμποδίσει εκείνο το υγρό.  

Αχ οι άνθρωποι, πόσο ανόητα όντα που είναι! Πιστεύουν ό,τι τους σερβίρουν και φοβούνται, φοβούνται πολύ. Κι από φόβο τα ΜΜΕ άλλο τίποτα. Δεν έχουν να σερβίρουν τίποτα άλλο εκτός από φόβο οι δημοσιογράφοι, που είναι ένα είδος ανθρώπων που ρέπει προς τον αργυρώνητο βίο, και δεν ξέρω γιατί το κάνουν αυτό.
Την επίσκεψή σου στη γη ονόμασαν πανδημία, μόνο που τα νούμερα δεν τους βγαίνουν με τίποτα, ούτε για επιδημία δηλαδή. Απ’ ότι ξέρω, στην περίπτωση της λεγόμενης πανδημίας οι άνθρωποι πέφτουν ξεροί ο ένας πίσω από τον άλλον σαν τις μύγες. Μέχρι τώρα αυτό, ευτυχώς δεν συμβαίνει κι απ’ ότι φαίνεται, μάλλον δεν πρόκειται να συμβεί. 

Γιατί λοιπόν πανικοβάλλονται τόσο; Στην τρομάρα τους μάλιστα ν’ αποφύγουν τη συνάντηση μαζί σου, πλάσαραν ένα εμβόλιο, που, όπως υποστηρίζουν, δεν σ’ αφήνει να μας πλησιάσεις. Ωραία, αλλά γιατί μετά τον εμβολιασμό συνεχίζουν να φορούν μάσκες κι αλαφροπατούν μη τυχόν κι ακουμπήσουν κανένα συνάνθρωπό τους; Γιατί εμβολιάστηκαν λοιπόν; Άσε που οι κακές γλώσσες λένε ότι είναι προχειροφτιαγμένο και δεν σου κλείνει την πόρτα της επίσκεψης….

Έχουμε και το περίφημο σύστημα υγείας που φοβούνται οι κυβερνώντες μήπως κλατάρει, σε περίπτωση που πάρεις φόρα κι αρχίσεις να γνωρίζεσαι με τον καθένα, γι’ αυτό μας κλείνουν μέσα από τις 6, γι’ αυτό πρέπει να ζητήσουμε άδεια από τον κύριο 13033 προκειμένου να κάνουμε ένα βήμα από το σπίτι μας, να ξεπορτίσουμε βρε αδερφέ, γι’ αυτό κλείνουν τα μαγαζιά του κόσμου, εμπορικά, μικροεπιχειρήσεις κλπ, γι’ αυτό ο πολιτισμός μας πάει κατά διαβόλου με κλειστά τα θέατρα, τους κινηματογράφους, απαγορεύσεις συναυλιών, κλειστά βιβλιοπωλεία, γι’ αυτό κλείνουν τις ταβέρνες και τα καφενεία, (αυτό πονάει πολύ τον Έλληνα, πίστεψέ με, ιέ μου), γι’ αυτό τα γήπεδα έχουν άδειες εξέδρες, γι’ αυτό ούτε το σταυρό σου δεν μπορείς να κάνεις στην εκκλησία, γι’ αυτό τα σχολεία και τα πανεπιστήμια είναι κλειστά και μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά μας με τηλεκπαίδευση, (άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε), γι’ αυτό δεν κινείται τίποτα κι όλα έχουν βαλτώσει, μόνο και μόνο για το φόβο το δικό σου, ιέ μου, γι’ αυτό μας αποξενώνουν, κρατώντας μας σε συνεχή εγκλεισμό.

Μα πέρασε ένας χρόνος από τότε που άρχισες να σουλατσάρεις στη γη κι όμως για το σύστημα υγείας δεν έκαναν σχεδόν τίποτα. Θα μπορούσαν ν’ αξιοποιήσουν τα ολυμπιακά κτίρια που σαπίζουν και να τα έχουν κάνει νοσοκομεία, αλλά περιμένουν από τον Γιάννη Πάριο που μόνος του εξόπλισε δύο ΜΕΘ, και τον κάθε Πάριο να σώσει την Ελλάδα.

Αναρωτιέμαι, όταν θα έχεις κουραστεί από τις γνωριμίες κι αποφασίσεις ότι ήρθε ο καιρός ν’ αποσυρθείς, αναρωτιέμαι λοιπόν αν εμείς θα είμαστε όπως πρώτα ή μήπως οι νόμοι κι οι κανόνες περί εγκλεισμού εξακολουθούν να ισχύουν. Πώς όμως θα ορθοποδήσουμε μετά από τόσες «σφαλιάρες» που έχουμε φάει;
Τέλος πάντων, δεν μπορώ να εναντιωθώ στους κυβερνώντες, γιατί αν τα πράγματα είναι έτσι όπως υποστηρίζουν, τότε σίγουρα θα είμαι λάθος κι αυτοί θα έχουν κάνει τα βήματα που πρέπει, προκειμένου να μας κρατήσουν υγιείς, αν όμως δεν είναι;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia