Εκτός πραγματικότητας, ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει ότι ο Μητσοτάκης έχει δημιουργήσει ένα υβριδικό σημιτικό ΠΑΣΟΚ με μπλε χρώμα, δεν χωνεύει τη Δεξιά ή την Κεντροδεξιά. Δεν χωνεύει ούτε τη βάση του κόμματος.
Ποιος τα λέει αυτά; Ο Σαμαράς, που ως πρωθυπουργός συγκυβέρνησε με το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ και την αριστερή ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα, είχε συμφωνήσει με Βενιζέλο και Κουβέλη πώς να μοιράζουν τις προσλήψεις στο δημόσιο με το περίφημο 4-2-1. Είχε πάρει 27%, όταν ο Μητσοτάκης έχει πάρει δυο φορές 41%. (Και λέει ψέματα. ΠΑΝΤΟΤΕ όποιο κόμμα κυβερνά την Ελλάδα, έχει πάρει ψήφους και από άλλους χώρους, ποτέ μόνο από τον ιδεολογικό του χώρο).
Ο καθαρός δεξιός Σαμαράς αυτό πρεσβεύει. Θέσεις μόνο σε δεξιούς δικούς μας, όλοι οι άλλοι θεατές. Τι κι αν ο Χρυσοχοΐδης συνέλαβε τη 17 Νοέμβρη; Δεν είναι ΝΔ; Άλλος, και ας είναι ανίκανος. Τι κι αν ο Πιερρακάκης έγινε πρόεδρος του Eurogroup; Δεν είναι ΝΔ; Ας μην έχει η χώρα αυτή την τιμή.
Αλλά εκεί που έχει διαλυθεί κάθε λογική είναι όταν μιλά για τα ελληνοτουρκικά αυτός που επί πρωθυπουργίας του, τα τούρκικα πολεμικά έφταναν μέχρι έξω από την Αθήνα, ενώ σήμερα δεν τολμούν τις παραβιάσεις, γιατί «προπονούν» τους πιλότους μας με τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη μας.
Σημειώστε τώρα ότι ο Σαμαράς έχει ήδη πληγώσει δυο φορές τη ΝΔ και αν δημιουργήσει κόμμα θα το κάνει για τρίτη φορά.
Η πρώτη φορά ήταν όταν έριξε τον Μητσοτάκη για να πάρει τελικά στις εκλογές μόλις 4,88%, δηλαδή απέτυχε. Όμως έπληξε και στη συνέχεια τη ΝΔ. Κατήλθε στις επόμενες εκλογές, όταν ο Σημίτης πήρε 41,49% και ο Έβερτ 38,12%. Ο Σαμαράς πήρε 2,9% στερώντας τη νίκη από τον Έβερτ, ενώ ο ίδιος δεν μπήκε στη Βουλή. Περιμένει κανείς να πετύχει ο 75χρονος Σαμαράς καλύτερα ποσοστά από τότε που ήταν 30 χρόνια νεότερος;
Αν ο Σαμαράς κάνει τελικά κόμμα, θα είναι ένας θλιβερός επίλογος στη διαδρομή του. Η αχαριστία είναι μεγάλο αμάρτημα και θα πληρωθεί βαριά για τον ίδιο.
(ΣΣ: Χθες έγραψα ότι στο άρθρο μου για τον Σακελλαρίδη μπήκαν στο FB 4.000 να το διαβάσουν. Η αλήθεια ήταν ότι είχαν μπει 24.000 -ο δαίμων του τυπογραφείου πάντα υπάρχει- και σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 27.000. Η αλήθεια των αριθμών...)




