Στις 16 Απριλίου ξεκινά το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για Παρίσι

Τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία πριν το πέρασμα από τη Σπάρτη

Τετάρτη, 10 Απρίλιος 2024 13:31 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στις 16 Απριλίου ξεκινά το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για Παρίσι

Από την Αρχαία Ολυμπία θα εκκινήσει η Ολυμπιακή Φλόγα τη διαδρομή της προς το Παρίσι, ενόψει των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Η τελετή αφής θα λάβει χώρα την Τρίτη 16 Απριλίου και ώρα 11:30΄ πμ, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η Φλόγα θα «γεννηθεί» στα χέρια της πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά, ενώ τη χορογραφία που έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση του Δημήτρη Παπαδημητρίου, θα εκτελέσουν 35 ιέρειες και 15 κούροι. Τις ενδυμασίες των συντελεστών του χορού έχει δημιουργήσει η διεθνούς φήμη σχεδιάστρια, Μαίρη Κατράντζου.

Ο Ολυμπιακός Ύμνος θα ερμηνευτεί από την κορυφαία μέτζο-σοπράνο, Τζόις ντι Ντονάτο και παρουσιαστής θα είναι ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, Νίκος Αλιάγας.

Το σύμβολο του Ολυμπισμού θα παραλάβει από τα χέρια της πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά, ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Στέφανος Ντούσκος, για να ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους που θα διαρκέσει έως και τις 26 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των σταθμών της λαμπαδηδρομίας θα είναι τελικά και η Σπάρτη, όπου η Φλόγα θα διέλθει τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 17 Απριλίου. Λαμπαδηδρομείς στη λακωνική πρωτεύουσα, όπως αποφασίστηκε θα είναι Λάκωνες Σπαρταθλητές.

Στην τελετή αφής της Φλόγας, που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα παρευρεθεί ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Δρ. Τόμας Μπαχ, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024», Τόνι Εστανγκέ, η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Αμελί Ουντεά-Καστερά, η ελληνικής καταγωγής υφυπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου και η δήμαρχος Παρισιού, Αν Ινταλγκό Τους υψηλούς προσκεκλημένους θα υποδεχθεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

Υπεύθυνος της τελετής θα είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Θανάσης Βασιλειάδης και τελετάρχης ο Γιάννης Παπαδημητρίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti