Το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου στο επίκεντρο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2024 10:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου στο επίκεντρο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό γλυπτό σε όλον τον κόσμο, η Αφροδίτη της Μήλου, “βγήκε” από το Μουσείο του Λούβρου και κοσμεί τα σκαλιά της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, η υπαίθρια έκθεση με τίτλο «Beauty and Gesture» αποτελείται από έξι διαφορετικού χρώματος «Αφροδίτες» και η καθεμία αναπαριστά ένα Ολυμπιακό/Παραολυμπιακό άθλημα. Τα γλυπτά βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο ήδη από την Τρίτη 2 Απριλίου και θα παραμείνουν έως τις 22 Σεπτεμβρίου, τιμώντας τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 που θα διενεργηθούν στο Παρίσι.

Οι πολύχρωμες Αφροδίτες είναι έργα του καλλιτέχνη Λοράν Περμπός (Laurent Perbos) και επελέγησαν για να αναπαραστήσουν τον Ολυμπισμό, για να γιορτάσουν τον αθλητισμό και την τέχνη, στην έδρα της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία με τον τρόπο αυτό θα συμμετέχει στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα μεταφέρουν ένα σημαντικό μήνυμα, διότι το καθένα συνδέεται με ένα χρώμα του ουράνιου τόξου, συμβολίζοντας τα ίσα δικαιώματα και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

«Ο Γάλλος εικαστικός Λοράν Περμπός συνέλαβε την καλλιτεχνική ιδέα, επιλέγοντας για κάθε γλυπτό τα εξής αθλήματα: το μπάσκετ, την πυγμαχία, τον ακοντισμό, την παρατοξοβολία, το σέρφινγκ και το τένις. Εμπνευσμένες από την Αφροδίτη της Μήλου, αυτές οι γυναικείες φιγούρες από ακρυλική ρητίνη κρατούν η καθεμία ένα αντικείμενο που αντιπροσωπεύει το άθλημά της, μία αλληγορία που έρχεται σε αντίθεση με τη συλλογική φαντασία που συνδέει τον αθλητισμό με τους άνδρες και αντανακλά την εξέλιξη των Αγώνων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα sortiraparis.com.

Σημειώνεται ότι η Ολυμπιακή Φλόγα θα διέλθει από τις αθλητικές Αφροδίτες στις 14 Ιουλίου 2024.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti