Εξόρμηση στον Β. Ταΰγετο με τον ΕΟΣ Σπάρτης

Πέμπτη, 18 Απρίλιος 2024 11:20 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εξόρμηση στον Β. Ταΰγετο  με τον ΕΟΣ Σπάρτης

Εξόρμηση στον Βόρειο Ταΰγετο θα πραγματοποιήσει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Σπάρτης την Κυριακή 21 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, η πορεία που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες είναι Καστρί – ΙΜ Ζωοδόχου Πηγής - Γουρνίτσα - Φρεάτιο - Άνω Χώρα -Βορδόνια. Πρόκειται για μία απόσταση περίπου 7 χλμ και οι ώρες πορείας είναι 4 - 4.3. Όσον αφορά στο υψόμετρο, το κατώτατο είναι 535μ και το μέγιστο 1050μ. Ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής χαρακτηρίζεται Β+.

Επισημαίνεται ότι μετά τη ΙΜ Ζωοδόχου Πηγής, μικρό μέρος της ανάβασης απαιτεί τη χρήση και των χεριών (scrambling). Ωστόσο, η διαδρομή προσφέρει μοναδική θέα τόσο στο Ρέμα του Λουκά όσο και στην κοιλάδα του Ευρώτα.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή είναι η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8:30΄ πμ με ΙΧ αυτοκίνητα από το κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για το Καστρί, όπου κατά τις 9:00 πμ θα ξεκινήσει η πορεία.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον συντονιστή της ανάβασης κ. Κώστα Λαγανά (6974098419) το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής (19/4).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti