Πως θα κάνεις μπούκλες τα μαλλιά σου χωρίς ψαλίδι

Tzakas
Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2021 17:52 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πως θα κάνεις μπούκλες τα μαλλιά σου χωρίς ψαλίδι

Οι μπούκλες μάς αρέσουν, τις θεωρούμε sexy, τις κάναμε στο κομμωτήριο (όταν ήταν ανοιχτό), αλλά ψέματα δεν θα σου πούμε, με το ψαλίδι μόνες μας στο σπίτι δεν το έχουμε καθόλου. Κι όμως, υπάρχει τρόπος να τις πετύχουμε χωρίς α) να πάμε κομμωτήριο και β) να ξοδέψουμε ένα ευρώ.

Πώς να φρεσκάρεις τις μπούκλες σου αν δεν προλαβαίνεις να λουστείς

Με καλαμάκια του καφέ
Ναι καλά διάβασες. Καλαμάκια. Τα πράγματα απλά: Χωρίζεις τα μαλλιά σου σε μικρές τούφες και τις τυλίγεις κάθε μία ξεχωριστά γύρω από τα καλαμάκια. Πρόσεξε μόνο, να είναι μικρά τα τμήματα μαλλιών που παίρνεις κάθε φορά. Στο τέλος, κάνεις κόμπο τις δύο άκρες και δένεις σφιχτά. Το ίδιο κάνεις σε όλο το μήκος των μαλλιών σου. (Μην πτοηθείς από την εικόνα σου με τα καλαμάκια στο κεφάλι, το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει).

Τσιμπιδάκια
Πάλι χωρίζεις τα μαλλιά σου σε μικρά τμήματα και περιστρέφοντάς τα γύρω από τη βάση τους, δημιουργείς μικρά κοτσάκια, που στερεώνεις με τσιμπιδάκια. Επόμενος σύμμαχος; Μία κορδέλα μαλλιών στην οποία ξεκινάς να τυλίγεις τα μαλλιά με φορά προς τα μέσα. Ιδανικός τρόπος αν θέλεις να πετύχεις πιο ανάλαφρο εφέ στα μαλλιά σου.

Last but not least, μην υποτιμάς τη δύναμη που έχουν οι πλεξούδες. Ανάλογα με το πόσο -και από ποιο σημείο θέλεις να ξεκινούν οι μπούκλες στα μαλλιά σου- ξεκίνα να πλέκεις.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάς, πως όσο περισσότερο αφήσεις τυλιγμένα τα μαλλιά σου, τόσο πιο έντονες και με μεγαλύτερη διάρκεια θα είναι οι μπούκλες σου, γι’ αυτό καλύτερα να τις κάνεις λίγο πριν κοιμηθείς. Επίσης, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις σε μισοβρεγμένα μαλλιά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti