Σακούλες κάτω από τα μάτια: Γιατί προκαλούνται και 4 τρόποι να τις αντιμετωπίσεις

Δευτέρα, 07 Ιούνιος 2021 18:19 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σακούλες κάτω από τα μάτια: Γιατί προκαλούνται και 4  τρόποι να τις αντιμετωπίσεις

Μετά τους μαύρους κύκλους, το πρήξιμο (ή αλλιώς οι σακούλες) κάτω από τα μάτια είναι μέσα στα #top3 θέματα που απασχολούν τις περισσότερες από εμάς.

Οι αιτίες εμφάνισής τους είναι αρκετές και είναι δύσκολο να τις εξαφανίσεις με μία κίνηση. Γι αυτό, η αντιμετώπισή τους απαιτεί συνέπεια. Η έλλειψη ύπνου, η κούραση, η κληρονομικότητα, οι αλλεργίες, οι ορμονολογικές αλλαγές, η ελλιπής προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, η κατακράτηση υγρών, ακόμη και το γεγονός πως μπορεί να τρίβεις συχνά και έντονα την περιοχή κάτω από τα μάτια σου, είναι μόνο μερικές από τις πιο κοινές αιτίες εμφάνισή τους. Φυσικά, το πέρασμα των χρόνων- η γήρανση- παίζει κι αυτή σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή τους.

Χωρίς αντηλιακό, πού πας;
Η UV ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο DNA των κυττάρων, οπότε εκτός από τα γυαλιά ηλίου, είναι σημαντικό να μην ξεχνάς να απλώνεις το αντηλιακό σου γύρω από τα μάτια προκειμένου να εξασφαλίσεις υψηλή προστασία σε αυτή την περιοχή του προσώπου σου.

Παγωμένο τσάι
Εκτός από πολύ δροσιστικό και ευεργετικό για τον οργανισμό, το κρύο τσάι είναι γεμάτο από αντιοξειδωτικά και καφεΐνη που βοηθούν στη μείωση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων, της όψης που έχουν οι σακούλες αλλά και της ερυθρότητας γύρω από την περιοχή των ματιών, ενώ παράλληλα έχει και καταπραϋντική δράση.

Η διατροφή πριν κοιμηθείς
Είναι γνωστό πως το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών στον οργανισμό. Αυτό που έχει παρατηρηθεί από τους ειδικούς είναι πως άτομα που η διατροφή τους έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο (αλάτι) συχνά εμφανίζουν περισσότερο πρήξιμο -σακούλες κάτω από τα μάτια.

Flat sleep
Ναι, ο τρόπος που κοιμάσαι μπορεί να ευθύνεται (και) αυτός μεταξύ όλων των άλλων για τις σακούλες κάτω από τα μάτια σου. Δοκίμασε να κοιμηθείς με ένα ακόμη μαξιλάρι- ανεβάζοντας το κεφάλι σου λίγο πιο ψηλά για να διευκολύνεις την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti