Η μέθοδος PRP αναζωογονεί τον γυναικείο κόλπο και «μειώνει» την ηλικία

Τα αιμοπετάλια «φραγμός» στη χαλάρωση και τον πόνο - Σε νέες βάσεις η σεξουαλική ζωή

Τετάρτη, 22 Σεπτέμβριος 2021 15:26 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η μέθοδος PRP αναζωογονεί τον γυναικείο κόλπο και «μειώνει» την ηλικία

Με μόνο δύο έως τρεις συνεδρίες ελάχιστης διάρκειας στο ιατρείο, η χαλάρωση του γυναικείου κόλπου, αλλά και διάφορα συνοδά συμπτώματα που συμβαίνουν τόσο σε νεαρές ηλικίες όσο και σε μεγαλύτερες, στη διάρκεια αλλά όχι μόνο της εμμηνόπαυσης, όπως η ξηρότητα, η δυσπαρευνία και σε κάποιες περιπτώσεις η ακράτεια, αποτελούν πλέον παρελθόν με τη σύγχρονη μέθοδο των ενέσιμων αιμοπεταλίων. 

Όπως επισημαίνει ο Δρ. Νικόλαος Σκαρτάδος, Μαιευτήρας, Χειρουργός-Γυναικολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών «Με τη μέθοδο PRP(Protein Rich Plasma), η οποία αποτελεί μια σύγχρονη τεχνική απομόνωσης μέσω αιμοληψίας και φυγοκέντρησης των πολύτιμων αιμοπεταλίων, τα οποία στη συνέχεια τοποθετούνται ενέσιμα σε ειδικές περιοχές του γυναικείου κόλπου, επιτυγχάνεται η ολική αναζωογόνησή του και θεραπεύονται όλα τα συμπτώματα που ενδεχόμενα έχει προκαλέσει η διατάραξη του κολπικού περιβάλλοντος».

 bio     Η ανάγκη για μια τέτοια αντιμετώπιση προέρχεται από πολλές αιτίες που ταλαιπωρούν τη γυναίκα και επηρεάζουν την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή της, προερχόμενες είτε από τους ορμονικούς παράγοντες της εμμηνόπαυσης, είτε από τον τοκετό, αλλά ίσως απλά και μόνο από την πάροδο του χρόνου.
«Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν προσέρχονται για τη σχετική θεραπεία και πολλές νεαρές γυναίκες, με το ίδιο πρόβλημα, που διαμορφώνει ένα αρνητικό ψυχολογικό κλίμα, με συμπτώματα όπως υπερβολική χαλάρωση του κόλπου, μείωση της λειτουργικότητας, ατροφία και λέπτυνση του κόλπου, ξηρότητα , πόνο και πιθανές φλεγμονές» συμπληρώνει ο κ. Σκαρτάδος. 

Τα αιμοπετάλια που λαμβάνονται και στη συνέχεια τοποθετούνται στην κολπική περιοχή, έχουν τη δυνατότητα ανάπλασης και δημιουργίας νέων αγγείων και νεύρων καθιστώντας την περιοχή πιο νεανική, σφριγηλή και σε τελευταία ανάλυση πιο λειτουργική, όχι μόνο για την μεγαλύτερη ικανοποίηση στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, αλλά και για την έλλειψη όλων εκείνων των δυσάρεστων συμπτωμάτων που έχουν προκληθεί από τις αιτίες που προαναφέρθηκαν

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti