Χρησιμοποιείς foundation σε πούδρα ή υγρή μορφή;

Παρασκευή, 30 Σεπτέμβριος 2022 18:15 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χρησιμοποιείς foundation σε πούδρα ή υγρή μορφή;

Διαλέγοντας την ιδανική βάση- foundation για το μακιγιάζ σου, η απόχρωση δεν είναι το μόνο δύσκολο part. Η υφή του foundation παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στο να καταλήξεις σ’ αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην επιδερμίδα σου. Επόμενα ζητούμενα είναι η κάλυψη, αλλά και ο τρόπος εφαρμογής του- που ομολογουμένως μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Πούδρα ή υγρό foundation; Ποιο ταιριάζει καλύτερα στη δική μου επιδερμίδα; Ποιο έχει μεγαλύτερη διάρκεια; Τι πρέπει να ξέρω πριν επιλέξω το ένα ή το άλλο για το μακιγιάζ μου;

Υγρό Foundation
Το πρώτο foundation που δοκίμασες ποτέ για να κάνεις το μακιγιάζ σου. Το foundation σε υγρή μορφή είναι ο πιο δημοφιλής τύπος βάσης, που, ομολογουμένως, ταιριάζει σχεδόν σ’ όλους τους τύπους δέρματος. Ανάλογα με την κάλυψη ή το φινίρισμα που θέλεις να έχει στην επιδερμίδα σου, μπορείς να επιλέξεις ένα foundation σε υγρή μορφή με ελαφριά ή πιο μεγάλη κάλυψη, που θα εξασφαλίσει ένα ομοιόμορφο, χρωματικό αποτέλεσμα, με φυσικό ματ ή πιο λαμπερό τελείωμα.

Επίσης, ανάλογα με τον τύπο/ ανάγκες της επιδερμίδας σου, μπορείς να επιλέξεις κάποιο με πιο ενισχυμένη φόρμουλα πχ αν έχεις ξηρή επιδερμίδα με υαλουρονικό οξύ για πιο ενυδατωμένη και σφριγηλή επιδερμίδα.

Foundation σε μορφή πούδρας
Τα foundations σε μορφή πούδρας είναι η ιδανική λύση για on-the-go καταστάσεις. Για όλες αυτές τις στιγμές που δεν προλαβαίνεις να βαφτείς όπως θα ήθελες, για ρετουσαρίσματα τελευταίας στιγμής στο αμάξι, για τις φορές που έχεις αργήσει και έχεις στη διάθεσή σου κυριολεκτικά ένα λεπτό! Όπως και με τα υγρά foundations, μπορείς να επιλέξεις το φινίρισμα που θέλεις για να δημιουργήσεις το look σου.

Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζεις και διαφοροποιεί τα powder foundations από τα υγρά, είναι πως τα πρώτα «ενδείκνυνται» παραδοσιακά για τις πιο λιπαρές ή μεικτές επιδερμίδες και όχι τόσο για τις ξηρές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν έχεις ξηρή επιδερμίδα δεν μπορείς να τα δοκιμάσεις, προετοιμάζοντας σωστά την επιδερμίδα σου. Ακόμη μία διαφορά τους, είναι πως τα foundations σε μορφή πούδρας τείνουν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερότητα σε σχέση με τις υγρές φόρμουλες. Το primer βέβαια, παραμένει σταθερή αξία.

πηγή: LadyLike

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση