Φτιάξε μόνη σου lip scrub με καφέ για τα πιο απαλά και λεία χείλη

Τρίτη, 26 Μάρτιος 2024 18:31 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φτιάξε μόνη σου lip scrub με καφέ για τα πιο απαλά και λεία χείλη

Σε ό,τι έχει να κάνει με την περιποίηση των χειλιών μας, το scrub είναι ένα άκρως απαραίτητο βήμα. Πώς θα σου φαινόταν λοιπόν, αν αυτή τη φορά, έφτιαχνες το δικό σου lip scrub με άρωμα καφέ;

Με 4 μόνο υλικά από την κουζίνα σου, αυτό το scrub για τα χείλη είναι εύκολο να το φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι σε χρόνο μηδέν. Χάρη στις διαφορετικές υφές τους, η ζάχαρη και το κατακάθι καφέ προσφέρουν την τέλεια απολέπιση στα χείλη, βοηθώντας τα να γίνουν πιο μαλακά.

Τι χρειάζεσαι για το lip scrub:
- Καφέ (πιο συγκεκριμένα το κατακάθι του καφέ)
- Καστανή ζάχαρη
- Μέλι
- Λάδι καρύδας

Η διαδικασία είναι πανεύκολη:
Σ’ ένα μικρό μπολ, ρίξε και ανακάτεψε ένα κουταλάκι του γλυκού κατακάθι καφέ με δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και μέλι για να δημιουργήσεις μια ομοιόμορφη πάστα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε μία κουταλιά της σούπας από το λάδι καρύδας και ανακάτεψε πολύ καλά. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να προσαρμόσεις τις ποσότητες ανάλογα με τις ανάγκες σου. Το scrub είναι έτοιμο!

Άπλωσέ το scrub στα χείλη σου, κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις και άφησέ το για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Καθώς το αφαιρείς με το νερό, συνέχισε να κάνεις απαλό μασάζ. Αμέσως μετά, εφάρμοσε το αγαπημένο σου lip balm ή λίγο λάδι καρύδας για ενυδάτωση και καταπράυνση.

Το κατακάθι του καφέ σε συνδυασμό με την καστανή ζάχαρη βοηθούν να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας των χειλιών. Ενώ, το μέλι και το λάδι καρύδας χάρη στις αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και τα λιπαρά οξέα τους, ενισχύουν τον φραγμό του δέρματος και «κλειδώνουν» την υγρασία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti