Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση του 52χρονου από τα Ανώγεια Λακωνίας!

Επέστρεψε αυτοβούλως στους δικούς του ανθρώπους

Κυριακή, 23 Σεπτέμβριος 2018 11:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση του 52χρονου από τα Ανώγεια Λακωνίας!

Έντεκα ημέρες μετά την εξαφάνισή του (στις 11/9/2018) επέστρεψε χθες Σάββατο (22/9) στην οικογένειά του ο 52χρονος κτηνοτρόφος Κώστας Λίβας από τα Ανώγεια Λακωνίας, δίνοντας έτσι τέλος στην αγωνία όλων αναφορικά με την τύχη του. Ο 52χρονος φέρεται να είναι καλά στην υγεία του, αν και προφανώς ταλαιπωρημένος από την παραμονή εκτός της εστίας του για όλο το προηγούμενο διάστημα.

Προσωπικοί λόγοι φαίνεται ότι ήταν αυτοί που οδήγησαν τον άνδρα να παραμείνει σε άγνωστη τοποθεσία όλο το προηγούμενο διάστημα. Μετά την εμφάνισή του το Σάββατο, ο 52χρονος έδωσε πολύωρη κατάθεση στην Αστυνομία Σπάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του 52χρονου είχαν χαθεί, όταν αποχώρησε από το σπίτι του στα Ανώγεια Λακωνίας. Ο αδελφός του με τον οποίο ζούσαν μαζί, είχε βρει μια πολυσέλιδη επιστολή, όπου ο 52χρονος φέρεται να εξηγούσε τους λόγους της εξαφάνισής του. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και οργανώθηκε επιχείρηση προς εντοπισμό του και λίγο αργότερα το όχημα του κτηνοτρόφου εντοπίστηκε σταθμευμένο στην περιοχή «Πέντε Αλώνια» (κοντά στις πηγές Μαγγανιάρη) στον Ταΰγετο, σε υψόμετρο 1.400 μέτρων. Έκτοτε, παρά τις εκτεταμένες έρευνες από τις Αρχές,  δεν είχε εντοπιστεί κάποιο ίχνος του 52χρονου, με συνέπεια να εξαντλούνται και τα περιθώρια της αισιοδοξίας. Όλες οι υποθέσεις και τα σενάρια ανετράπησαν το Σάββατο 22/9, οπότε ο ίδιος ο εξαφανισθείς αποφάσισε να τερματίσει το θρίλερ.

Χαρακτηριστικά είναι όσα έγραψε ο Γιώργος Λυμπέρης στο Facebook:

«ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ο άνθρωπος που ζήτησε λίγο ουρανό ...

Η σωτηρία της ψυχής είναι μεγάλο πράγμα και η σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής ακόμη πιο μεγάλο ! ! ! Ο εξαφανισμένος στο Ταύγετο ποιμένας των Ανωγείων Λακωνίας επέστρεψε και είναι καλά στην Υγεία του. Η αποκοτιά,η αδικία,η αγανάκτηση , η ολιγωρία κάποιων αρχών και προσώπων ,η αχαριστία και η μιζέρια κάποιων ανθρώπων που πρέπει να μαζέψουν τα κομμάτια της ανθρωπιάς τους και να κοιταχτούν στο καθρέφτη και αναρωτηθούν γιατί με πράξεις και παραλείψεις, έφτασαν το κόμπο στο χτένι και εξανάγκασαν ένα ωραίο άνθρωπο να πάρει το ανηφορικό μονοπάτι του Λιαντίνη στο Ταύγετο σαν τελευταία πράξη διαμαρτυρίας σε ένα απάνθρωπο κόσμο που έγινε ξένος γι αυτόν και τον έκαναν , ψυχαναγκάζοντας τον φύγει μόνος μακριά σε μια μοναχική πορεία αυτοκαταστροφής ... που θα μπορούσε να έχει μικρή ή μεγάλη παρέα .Γιατί θα πρέπει να πληρώσει ένας αθώος τις αμαρτίες άλλων που από τη καλή του ψυχή και για να διευκολύνει την μεταβίβαση ενός ακινήτου μπήκε ο ίδιος εγγυητής σε ένα δάνειο και του μπλόκαραν τους λογαριασμούς και ένας περήφανος Άνθρωπος μπεσαλής που είχε μάθει να κερνάει ,να βοηθάει το συνάνθρωπό του βρέθηκε να μην μπορεί να πιει καφέ ... και πήρε τον ομμάτιον του ...Ερωτώ ο πρωτοφειλέτης και φταίχτης τι κάνει ; Σφυρίζει αδιαφορώ ; Οι συγγενείς και οι φίλοι του πρωτοφειλέτη ανέχονται αυτή την ανήθικη συμπεριφορά που επιβαρύνει το καλοπροαίρετο τρίτο και όχι τον ωφελούμενο με την απόκτηση του ακινήτου οφειλέτη με την υποχρέωση συμμόρφωσής του και ρύθμιση του δανείου του ώστε να εκλείψουν οι συνέπειες για το καλοπροαίρετο τρίτο .Δεν φοβούνται τη λαϊκή κατακραυγή και την οργή του Θεού ...

Το modus vivedi απαιτεί να βρεθεί χώρος για όλους και η ειρηνική συνύπαρξη γενναίες πράξεις και παραλείψεις κάποιων πράξεων στο μέλλον ώστε οι αναζητούντες ηρεμία λίγο ουρανό να τον βρίσκουν ! ! !

Η καλοσύνη είναι η μεγαλύτερη αρετή …»

Στη φωτογραφία ο 52χρονος Κώστας Λίβας λίγο μετά την επιστροφή στην οικογένειά του (φωτο: Γ. Λυμπέρης)

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti