Επαναφέρουν τη συζήτηση για διοικητική ένωση της Μάνης

Ανοιχτή επιστολή στους δημάρχους Ανατολικής και Δυτικής Μάνης

Δευτέρα, 02 Αύγουστος 2021 21:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επαναφέρουν τη συζήτηση για διοικητική ένωση της Μάνης

Το θέμα της ενιαίας -και διοικητικά- Μάνης επιδιώκουν να φέρουν σε διαβούλευση εκπρόσωποι συλλογικοτήτων από τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Μάνης.

Με μια λιτή επιστολή προς τους δύο δημάρχους, Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο και Δυτικής Μάνης Δημήτρη Γιαννημάρα, οι υπογράφοντες πρόεδροι συλλόγων, προτάσσοντας το ενδιαφέρον τους για το παρόν και το μέλλον της περιοχής, θέτουν ερωτήματα και ζητούν τεκμηριωμένες απαντήσεις σχετικά με την αυτοδιοικητική ένωση της Μάνης.

Το θέμα είχε έρθει στην επικαιρότητα τον περασμένο Μάρτιο, όταν κατά τις επετειακές εκδηλώσεις στην Αρεόπολη για την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο δήμαρχος Π. Ανδρεάκος είχε ζητήσει «την ενοποίηση της Μάνης σε ενιαία Δημοτική Διοίκηση, ώστε να αρθεί η διοικητική αδικία του 1937».

Τότε, ο δήμαρχος Δ. Γιαννημάρας είχε χαρακτηρίσει «τουλάχιστον ατόπημα» τη δήλωση Ανδρεάκου, σημειώνοντας πως εάν ποτέ ετίθεντο τέτοιο θέμα, θα διενεργούσε δημοψήφισμα προκειμένου οι δημότες να εκφράσουν τη γνώμη τους.

Σήμερα, οι πρόεδροι επτά συλλόγων και από τους δύο δήμους θέτουν -μεταξύ άλλων- τα εξής:

«Πέραν της αδιαμφισβήτητης ιστορικής και πολιτιστικής θεώρησης του ενιαίου της Μάνης, αν όλη η Μάνη ενωθεί αυτοδιοικητικά σε μία δημοτική διοίκηση, αυτό πώς θα επηρεάσει την καθημερινότητα των κατοίκων της; Θα γίνει καλύτερη ή χειρότερη και γιατί; Τι θα αλλάξει; Θα λύσει προβλήματα της περιοχής και πώς;

Παρακαλούμε θερμά να δημοσιεύσετε τις όσες δυνατόν τεκμηριωμένες απόψεις σας, έτσι ώστε να διαμορφωθεί στη σφαίρα του πραγματικού μια βάση διαλόγου για το θέμα αυτό που απασχολεί όλη τη Μάνη».

Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι του Φυσιολατρικού Πολιτιστικού Εθελοντικού Συλλόγου Μάνης «Γαία», του Συλλόγου Λαγκαδιωτών Μεσσηνιακής Μάνης, του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Νίκων», του Σωματείου «Κοινωφελή Έργα Πετρίνας», του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Καρεατών «Ο  Σωτήρας», του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρεοπολιτών «Πέτρος Μαυρομιχάλης Αρχιστράτηγος» και του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου «Μάνη 21ος Αιών».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti