Σε κατάληψη οι σχολές του Πανεπιστημίου Σπάρτης

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας την Παρασκευή 8/3

Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2024 19:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε κατάληψη οι σχολές του Πανεπιστημίου Σπάρτης

Σε κατάληψη προχώρησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Σπάρτης από την Πέμπτη (29/2). Οι φοιτητές εδώ και πάνω από ένα μήνα κάνουν ολιγοήμερες καταλήψεις που ανανεώνονται ή όχι από τις γενικές τους συνελεύσεις, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια που κατατέθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλή (1/3). Προορίζεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Παρασκευή (8/3), ενώ οι φωνές και εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας κατά του νομοσχεδίου πληθαίνουν.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Σε αυτό το κλίμα οι φοιτητικοί σύλλογοι του Παν/μίου Σπάρτης δυναμώνουν την ένταση με ένα βροντερό «Όχι, στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια» και ετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στην Αθήνα. Επόμενη συνέλευση το Σάββατο (2/3).

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έγινε δεκτό «επί της αρχής» από τους βουλευτές της ΝΔ, που αποτελούν την πλειοψηφία στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Ενώ την πλήρη αντίθεσή τους δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, της Νέας Αριστεράς, των Σπαρτιατών και της Νίκης. «Επιφύλαξη» εξέφρασαν οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης και της Πλεύσης Ελευθερίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti