Εκπαιδευτικός διαγωνισμός ανακύκλωσης σχολείων της Πελοποννήσου από τον ΦοΔΣΑ

Συμμετοχή και των λακωνικών δήμων

Δευτέρα, 22 Απρίλιος 2024 15:13 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκπαιδευτικός διαγωνισμός ανακύκλωσης σχολείων της Πελοποννήσου από τον ΦοΔΣΑ

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης, με «Γωνιές Ανακύκλωσης» υψηλής τεχνολογίας και χρήση πολυκέντρων ανακύκλωσης. Σε αυτά τα σημεία, οι δημότες μπορούν να ανακυκλώνουν πλαστικά, μεταλλικά, γυάλινα και χάρτινα υλικά, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην προώθηση της ανακύκλωσης σε δήμους αρμοδιότητας του ΦοΔΣΑ.

Κι επειδή «οι μαθητές είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της ανακύκλωσης», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού υλοποιείται η «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης», που περιλαμβάνει «Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Περιφέρειας Πελοποννήσου». Σύνθημα της δράσης είναι «Ανακυκλώνουμε, προστατεύουμε το Περιβάλλον και ταξιδεύουμε στην Ευρώπη».

Τα σχολικά τμήματα που θα συλλέξουν τα περισσότερα κουπόνια, μέχρι τη λήξη του διαγωνισμού στις 25 Μαΐου 2024, θα κερδίσουν μεγάλα δώρα-έπαθλα, ως αναγνώριση της διάκρισης των μαθητών των πρωτευόντων σχολικών τμημάτων στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

anakyklwnoume prostateyoyme perivallon

Τα δώρα
Τα 3 μεγάλα δώρα - έπαθλα του διαγωνισμού είναι τα ακόλουθα:
- 1ο δώρο – έπαθλο*:    Ένα ταξίδι 5 ημερών για το σύνολο των μαθητών του σχολικού τμήματος με τη μεγαλύτερη συμμετοχή (καθώς και των συνοδών τους) σε όποια πόλη της Ευρώπης επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές.
- 2ο δώρο – έπαθλο **:    Ένα ταξίδι 5 ημερών για το σύνολο των μαθητών του σχολικού τμήματος με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή (καθώς και των συνοδών τους) σε όποια πόλη της Ελλάδας επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές.
- 3ο δώρο - έπαθλο: Ένα έξυπνο ρολόι (smart watch) για το σύνολο των μαθητών του σχολικού τμήματος με την τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή.
*Σε περίπτωση που το πρώτο σχολικό τμήμα το οποίο θα συγκεντρώσει τα περισσότερα υλικά είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό, τότε το 1ο δώρο - έπαθλο θα είναι: Ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.
**Σε περίπτωση που το δεύτερο σχολικό τμήμα το οποίο θα συγκεντρώσει τα περισσότερα υλικά είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό (1ης, 2ης, 3ης, 4ης τάξης), τότε το 2ο δώρο - έπαθλο θα είναι: Ένα ποδήλατο, για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.

Ο τρόπος συμμετοχής
Με τη λήξη του διαγωνισμού, όλα τα σχολικά τμήματα, για να συμμετάσχουν στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό, θα πρέπει να παραδώσουν την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, τα κουπόνια συμμετοχής τους που θα έχουν συλλέξει και θα έχουν καταμετρήσει συνολικά ως σχολικό τμήμα, στο δημαρχείο του κάθε δήμου.

Οι χώροι ανακύκλωσης
στον Δ. Σπάρτης
Τα σημεία λειτουργίας των πολυκέντρων ανακύκλωσης στον Δήμο Σπάρτης είναι:
- Σπάρτη (Εθνικής Αντιστάσεως & Κωνσταντίνου Παλαιολόγου). Ωράριο: Δευτέρα – Σάββατο, 07:30-18:50.
- Σπάρτη (Ορθίας Αρτέμιδος - Θεοκλέους & Στάουμφερτ). Ωράριο: Δευτέρα – Σάββατο, 10:00-16:40.
- Ξηροκάμπι (δημοτικός χώρος στάθμευσης). Ωράριο: Δευτέρα – Σάββατο,10:00-16:40.

Για τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό πατήστε ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti