×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/173769

Η διαδρομή του Επιταφίου της Ενορίας Αγ. Σπυρίδωνος Σπάρτης

Συνάντηση με την πομπή του ΙΝ Οσίου Νίκωνος

Τρίτη, 30 Απρίλιος 2024 15:45 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η διαδρομή του Επιταφίου της Ενορίας Αγ. Σπυρίδωνος Σπάρτης

Τη διαδρομή που θα ακολουθήσει η περιφορά του Επιταφίου της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης τη Μ. Παρασκευή (3/5), γνωστοποίησε ο εφημέριος του ναού, πανοσ. αρχιμ. π. Σεραφείμ Κοσμάς.

Συγκεκριμένα, η έξοδος του Επιταφίου από την εκκλησία θα γίνει στις 9:00 μμ, με την πομπή να κατευθύνεται αρχικά προς την Οδό Των 118, ενώ στη συνέχεια θα διέλθει από τις οδούς Ωραίας Ελένης, Βρασίδου και Επισκόπου Βρεσθένης. Έπειτα, θα κατευθυνθεί προς την οδό Λυκούργου, όπου στις 9:30΄ μμ θα συναντηθεί με τον Επιτάφιο του Οσίου Νίκωνος και θα τελεστεί δέηση, στο ύψος του Γηροκομείου Σπάρτης «Οι Άγιοι Ανάργυροι». Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη φορά που θα υπάρξει αντάμωμα των δύο Επιταφίων σε χώρο εκτός κεντρικής πλατείας, όπου τα προηγούμενα χρόνια λάμβανε χώρα η παραδοσιακή σύναξη των ενοριών της Σπάρτης.

Έπειτα, η λιτανεία του Επιταφίου του ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνος, θα συνεχιστεί διαδοχικά στις οδούς Λυκούργου, Θίβρωνος, Καρυατίδων, Δερκυλίδου, Θερμοπυλών, ενώ ακολούθως θα εισέλθει στην οδό Ορθίας Αρτέμιδος, προκειμένου να επιστρέψει στον ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνος.

Εκ την Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος αναφέρεται: «Παρακαλούνται οι ευλαβείς κάτοικοι των οδών αυτών, να υποδεχθούν με την πρέπουσα τιμή τον Ιερό Επιτάφιο, με φωταγωγημένα τα σπίτια τους, αναμμένα κεριά και θυμιάματα, ραίνοντας την ιερή πομπή με αρώματα, άνθη και δαφνόφυλλα και έχοντας καθαρούς και χωρίς εμπόδια (αυτοκίνητα, κάδους απορριμμάτων) τους δρόμους». Όπως σημειώνεται, «κάθε χρόνο ο Επιτάφιος της ενορίας μας διέρχεται διαφορετικές περιοχές με σκοπό να ευλογηθούν από την παρουσία του Κυρίου μας όλες οι γειτονιές των ενοριτών μας. Ευχόμαστε η χάρις του Σταυρωθέντος και Αναστάντος Κυρίου μας Ιησού Χριστού να είναι στα σπίτια και στις καρδιές όλων μας. Καλή Ανάσταση!».

Δείτε τη διαδρομή του Επιταφίου του ΙΝ Αγ. Σπυρίδωνος στο παρακάτω σχεδιάγραμμα

diadromi Epitafioy Agioy Spyridwnos

Έκθεση εικόνων

{gallery}173769{/gallery}
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti