
Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Υπαπαντή του Κυρίου, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στον ιερό ναό που βρίσκεται εντός της βυζαντινής καστροπολιτείας του Μυστρά, επάνω από το μοναστήρι της Παναγίας Παντανάσσης.
Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πιστοί από την ευρύτερη περιοχή του Μυστρά, της Σπάρτης και όχι μόνο, διένυσαν και φέτος τη δύσκολη ανηφορική διαδρομή των 20 λεπτών που οδηγεί στον ναό, για να παρακολουθήσουν με κατάνυξη τον όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας.
Τις ακολουθίες τέλεσε ο εφημέριος Πικουλιανίκων, π. Κωνσταντίνος Γρίβας και έψαλαν οι ιεροψάλτες Σταύρος Περγαντής και Ευθύμιος Παινέσης. Στο τέλος της λειτουργίας, οι παρευρισκόμενοι πέρασαν από το αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Παντανάσσης για το παραδοσιακό κέρασμα από τις μοναχές.
Ικανοποιημένοι όλοι, πήραν τον δρόμο της επιστροφής και ευχήθηκαν να μπορούν να συναντιούνται κάθε χρόνο στην εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον βυζαντινό Μυστρά.