Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στη γνώση, τη δημιουργικότητα και τις μαθητικές πρωτοβουλίες διοργανώνεται την Πέμπτη 18 Ιουνίου στο Γεράκι, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ευρώτα να παρουσιάζουν στο κοινό το έργο που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Η εκδήλωση παρουσίασης των σχολικών δραστηριοτήτων θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γερακίου, με ώρα έναρξης τις 8:30 το βράδυ, και αποτελεί μια ευκαιρία για την τοπική κοινωνία να γνωρίσει από κοντά τις δράσεις, τα προγράμματα και τις εμπειρίες που σημάδεψαν τη φετινή εκπαιδευτική πορεία των σχολείων της περιοχής.
Μέσα από δημιουργικές εργασίες, συνεργατικά εγχειρήματα και καινοτόμες ιδέες, οι μαθητές θα μοιραστούν με το κοινό ένα ταξίδι γνώσης, έκφρασης και δημιουργίας, αναδεικνύοντας το πολύπλευρο έργο που παράγεται στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ευρώτα.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Ευρώτα, απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση σε γονείς, μαθητές και πολίτες να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις και να στηρίξουν την προσπάθεια των παιδιών. Όπως επισημαίνεται στο κάλεσμα του Δήμου, η παρουσία του κοινού θα αποτελέσει «ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλους», ενώ οι διοργανωτές καλούν τους κατοίκους να χειροκροτήσουν τους μαθητές για τη δουλειά, τη συνέπεια και τη δημιουργικότητα που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.




