Αμερικανοί φοιτητές «αγκαλιάζουν τα μνημεία» στη Σπάρτη! (ΦΩΤΟ)

Σπουδαστές του Πανεπιστημίου Yale αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης

Τρίτη, 10 Ιούλιος 2018 15:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αμερικανοί φοιτητές «αγκαλιάζουν τα μνημεία» στη Σπάρτη! (ΦΩΤΟ)

Το εθελοντικό πρόγραμμα «Αγκαλιάζουμε τα Μνημεία μας στη Σπάρτη» (“Embracing Our Monuments in Sparta”) πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Σπάρτη, από μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Yale των ΗΠΑ. Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επισκεπτών για τα μνημεία της Σπάρτης, την ενσωμάτωση της πολιτιστικής κληρονομιάς στη σύγχρονη ζωή της πόλης. «Είμαστε αφοσιωμένοι στην ανακάλυψη νέων τρόπων σύνδεσης μεταξύ της μοναδικής ιστορίας της Σπάρτης και της νέας γενιάς του 21ου αιώνα, καθώς και την δημιουργία νέων δεσμών των κατοίκων τόσο με τους επισκέπτες της Σπάρτης όσο και με την κοινότητα της ελληνικής διασποράς» αναφέρουν σχετικά οι διοργανωτές.

Οι περιηγήσεις, που θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουλίου, πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο και ώρες 10:00 το πρωί (συνάντηση μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα) και 1:00 το μεσημέρι (στην είσοδο του αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης).

Η σειρά πολιτιστικών δράσεων πραγματοποιείται με τη γενναιόδωρη χρηματοδότηση και υποστήριξη του Τμήματος Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Yale, του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Yale, καθώς και την χρηματοδότηση επιφανών μελών της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Τα πολιτιστικά γεγονότα υποστηρίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Αρχαιολογική Υπηρεσία Λακωνίας, το Δήμο Σπάρτης, τον Σύλλογο ΓΙΤΙΑΔΑΣ «Σύνδεσμο Φίλων Ανασυγκρότησης Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης», τους Φίλους του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, το Μουσείο Νεότερης Σπάρτης, το Μανουσάκειο Μουσείο, την Δημοτική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, και το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αποδίδονται στο Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» για τη σταθερή συμπαράσταση σε όλα τα στάδια σχεδιασμού του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι η Δάφνη Μάρτιν, φοιτήτρια Κλασσικών Σπουδών και Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Yale (ΗΠΑ), ήταν αυτή συνέλαβε την αρχική ιδέα και ηγείται την υλοποίηση των δράσεων του εθελοντικού προγράμματος.

Οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στις δράσεις, οι οποίες είναι δωρεάν και ανοιχτές σε όλους. Για περισσότερες πληροφορίες και τρόπους επικοινωνίας, επισκεφθείτε τη σελίδα στο Facebook: facebook.com/EmbracingOurMonumentsInSparta.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti