
Μία ξεχωριστή δραστηριότητα για παιδιά, σε εορταστικό πνεύμα, θα λάβει χώρα αύριο Παρασκευή (3/1) στο χριστουγεννιάτικο τεχνολογικό εργαστήρι V.Lab της Βαμβακούς (σχολείο) και ώρα 12 μμ.
Τα παιδιά θα μεταμορφωθούν σε πανεφυή ξωτικά-επιστήμονες και θα κερδίσουν το Νόμπελ Χημείας, αναγκάζοντας τον Άγιο Βασίλη να… αποκοιμηθεί στην πολυθρόνα του.
«Ποια είναι, λοιπόν, τα χριστουγεννιάτικα χρώματα; Κόκκινο και πράσινο, φυσικά! Και πού θα τα βρούμε, για να βάψουμε το μαγικό φουσκωτικό μπαλονιών και τα ακόμη πιο… μαγικά “σταγονοδιακοσμητικά”; “Ε, ξωτικά είμαστε! Κάτι θα σκεφτούμε!”», είναι η χαρακτηριστική περιγραφή της δράσης από τη διοργανώτρια ομάδα της «Vamvakou Revival».
Δίπλα στους μικρούς φίλους θα βρίσκεται η Έλενα Παλούμπα, χημικός και υπεύθυνη του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Λακωνίας.
Η δράση είναι κατάλληλη για ηλικίες 6 έως 12 ετών και ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στα 20 άτομα. Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι δωρεάν για όλους.