
Μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και παραδοσιακό γλέντι ετοιμάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροκαμπίου, διοργανώνοντας την 1η Γιορτή Χορού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 μμ στην κεντρική πλατεία της έδρας της ΔΕ Φάριδος.
Το σύνθημα της γιορτής, «χορέψτε γιατί χανόμαστε», αποτυπώνει τον στόχο των διοργανωτών: Να ενισχυθεί η παρουσία του χορού στην καθημερινότητα, να αναδειχθεί η αξία της παράδοσης και να δοθεί η ευκαιρία στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες να συναντηθούν σε ένα μεγάλο πολιτιστικό αντάμωμα.
Στη μουσική σκηνή θα βρίσκεται το δημοτικό συγκρότημα «Κιντέρια», το οποίο θα δώσει τον ρυθμό, ενώ τη βραδιά θα πλαισιώσουν με παραδοσιακούς χορούς πολιτιστικοί και χορευτικοί σύλλογοι από ολόκληρη τη Λακωνία και γειτονικούς νομούς, δημιουργώντας ένα πλούσιο και αυθεντικό πρόγραμμα.
Παράλληλα, τα καταστήματα της πλατείας του Ξηροκαμπίου θα συμμετάσχουν ενεργά στη γιορτή, προσφέροντας φαγητά και ποτά σε όλους τους παρευρισκόμενους, μετατρέποντας την εκδήλωση σε ένα μεγάλο υπαίθριο πανηγύρι. Σημειώνεται ότι οι κρατήσεις θα γίνονται αποκλειστικά μέσω επικοινωνίας με τα καταστήματα εστίασης της πλατείας.
Οι διοργανωτές καλούν μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν σε αυτή τη νέα πολιτιστική πρωτοβουλία, που φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως θεσμός για την περιοχή. «Σας περιμένουμε να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε σε ένα μοναδικό πανηγύρι στη πλατεία του χωριού μας», αναφέρουν στο κάλεσμά τους.