Τη Δευτέρα η ξενάγηση της ΠΕΣ στο Αρχαίο Θέατρο Σπάρτης

Μετά την αναβολή λόγω καιρού

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2026 11:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τη Δευτέρα η ξενάγηση της ΠΕΣ στο Αρχαίο Θέατρο Σπάρτης

Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στις 5 μμ, θα πραγματοποιηθεί η ξενάγηση και ενημέρωση της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης στο Αρχαίο Θέατρο. Η επίσκεψη είχε αναβληθεί λόγω των καιρικών συνθηκών και επαναπρογραμματίστηκε με νέα ώρα έναρξης.

Αφορμή για τη δράση είναι η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των εργασιών αναστήλωσης και αποκατάστασης του μνημείου. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την ιστορική και αρχαιολογική σημασία του θεάτρου, την πορεία των εργασιών και τη μεθοδολογία των επεμβάσεων. Θα παρουσιαστούν επίσης οι προοπτικές για την προστασία και την περαιτέρω ανάδειξή του.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Πνευματική Εστία Σπάρτης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και ο Σύνδεσμος Φίλων για την Αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης «Ο Γιτιάδας». Η πρόσκληση απευθύνεται στα μέλη και τους φίλους της Πνευματικής Εστίας, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

Παράλληλα, με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Πνευματική Εστία παρουσιάζει την αφίσα «Σπάρτη: Κτίρια σε Κίνδυνο». Με αυτήν στρέφει την προσοχή στα ιστορικά κτίρια της πόλης που απειλούνται από τη φθορά και την εγκατάλειψη και καλεί τους πολίτες να προβληματιστούν για την προστασία και την επανάχρησή τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
Του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα