Τι δεν καταλαβαίνουν με την σταθερή στάση του ΚΚΕ;

Σάββατο, 18 Νοέμβριος 2023 08:42 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τι δεν καταλαβαίνουν με την σταθερή στάση του ΚΚΕ;

Είναι πράγματι δυσάρεστο η δημόσια πολιτική συζήτηση να γίνεται μακράν της αντικειμενικής αλήθειας, της πραγματικότητας. Το ΚΚΕ κατέθεσε μια εξεταστική πρόταση, που θα διερευνήσει τις συνολικές ευθύνες που υπάρχουν για τον σιδηρόδρομο στην Ελλάδα. Αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ποια είναι διαχρονικά η θέση του ΚΚΕ; Ότι όλα τα κόμματα εκπροσωπούν και υπηρετούν τον καπιταλισμό. Δεν το λέει τώρα. Το έλεγε από τότε που στην Βουλή υπήρχαν 5 κόμματα και το σύνθημα του ήταν «5 κόμματα, δυο πολιτικές». Με βάση αυτή την στάση του, τι εξεταστική θέλει το ΚΚΕ; Να δούμε τις ευθύνες όλων σας από την αρχή. Να μην περιοριστούμε χρονικά στα Τέμπη.

Είναι αλήθεια ότι αυτή η πρόταση εύκολα έγινε δεκτή από την κυβέρνηση (η ΝΔ την ψηφίζει), διότι στο κάδρο μπαίνουν όλοι, όχι μόνο αυτή. Όμως, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει στα σοβαρά το ΚΚΕ ότι δήθεν... συγκαλύπτει τις κυβερνητικές ευθύνες, όπως φωνάζει το ΠΑΣΟΚ. Απλώς το ΚΚΕ συνεχίζει να υποστηρίζει πως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταυτόσημες πολιτικές και κοινές ευθύνες. Γιατί η χώρα το 2023 δεν έχει σιδηρόδρομο;

Με βάση τα παραπάνω, είναι εκτός πραγματικότητας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, υποκρίνονται ότι δεν καταλαβαίνουν την στάση του ΚΚΕ -που πάντα αυτή ήταν- και το καταγγέλλουν για μεθοδεύσεις. Είναι δυνατόν να μετατρέπουν μια τόσο καθαρή θέση σε δήθεν πολιτική σκευωρία; Με τέτοιες πρακτικές βλέπουν την ΝΔ με το κιάλι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση