Εξασφαλίστηκαν οι 10 βουλευτές - Φεύγει και η Αχτσιόγλου

Παρασκευή, 17 Νοέμβριος 2023 14:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εξασφαλίστηκαν οι 10 βουλευτές - Φεύγει και η Αχτσιόγλου

Οι αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται και είναι μεγάλες. Ο λόγος; Έχει πλέον αποφασιστεί και η αποχώρηση της Έφης Αχτσιόγλου, ενώ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ οι 10 βουλευτές ώστε να συγκροτηθεί μια κοινοβουλευτική ομάδα με πλήρη δικαιώματα και ενεργό ρόλο.

Αυτός είναι και ο λόγος που πλέον οι αποχωρήσεις γίνονται οργανωμένα. Είναι αποχωρήσεις «σε συνεννόηση με τα κεντρικά», δηλαδή δεν είναι ούτε τυχαίες, ούτε τυφλές. Είναι μεθοδευμένες.

Για παράδειγμα, άλλα 52 στελέχη, αυτή τη φορά από τη Νομαρχιακή Επιτροπή της Βόρειας Αθήνας, αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα, την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς και ο άλλοτε υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας. Και στην Αχαΐα αποχώρησαν 24 στελέχη, ανάμεσα τους και δυο πρώην βουλευτές.

Οι αποχωρήσεις, επαναλαμβάνω, γίνονται με εξασφαλισμένους τους 10 βουλευτές, ενώ υπολογίζουν η ομάδα να διευρυνθεί α) Από βουλευτές που θα αποχωρήσουν αργότερα, μη αντέχοντας τον Κασσελάκη και την βέβαιη κατηφόρα του ΣΥΡΙΖΑ και β) Από βουλευτές που έχουν φύγει από το κόμμα της Κωνσταντοπούλου.

Εκτιμάται, δηλαδή, ότι ο ΣΥΡΖΑ/Κασσελάκης δεν θα πάει μακριά, θα παρακμάσει γρήγορα και το κενό που θα δημιουργηθεί, θα μπορέσει να καλυφθεί από το δικό τους καθαρό πολιτικά εγχείρημα.

Στο μεταξύ φαίνεται να έχει συμφωνηθεί και η άμεση πορεία των αποχωρησάντων. Δεν θα δημιουργηθεί αμέσως κόμμα, ούτε θα οριστεί αρχηγός. Θα υπάρξει ένας πολιτικός φορέας συνεννόησης με όλο το φάσμα του αριστερού χώρου. Όταν οι επαφές ολοκληρωθούν και με ορίζοντα τις ευρωεκλογές, τότε θα αναγγελθεί κόμμα, θα κάνει συνέδριο και θα εκλέξει αρχηγό, με στόχο ένα καλό ποσοστό και εκλογής ευρωβουλευτών του.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση