5 τρόποι για να σώσεις τα καμμένα μαλλιά από ισιωτική

Τρίτη, 14 Σεπτέμβριος 2021 18:22 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
5 τρόποι για να σώσεις τα καμμένα μαλλιά από ισιωτική

Τα τέλεια, όλοϊσια μαλλιά είναι για πολλές γυναίκες το απόλυτο όνειρο με αποτέλεσμα να περνούν ατελείωτες ώρες μπροστά στον καθρέφτη "αγκαλιά" με την πρέσα προκειμένου να απαλλάξουν τα μαλλιά τους από οποιοδήποτε φυσικό κυματισμό. Όλα καλά και όλα ωραία με το editorial like hair look τους μέχρι που μια μέρα ξυπνούν με ξηρά, ταλαιπωρημένα και τελικά καμένα μαλλιά από την ισιωτική. Σου θυμίζει κάτι; Αν ναι, τότε αυτό το κείμενο είναι ίσως η μόνη σου ελπίδα να "σώσεις" τα μαλλιά σου και να μάθεις πώς μπορείς να τα ισιώνεις χωρίς να τα ταλαιπωρείς.

1. Πάρ΄το απόφαση και πήγαινε για κούρεμα
Το ξέρουμε ότι δεν θέλεις με τίποτα να αποχωριστείς τα μακριά μαλλιά σου, αλλά αν είναι καμένα και δείχνουν ξηρά και θαμπά, τι νόημα έχει να τα κρατάς; Πάρε μια βαθιά ανάσα και κάλεσε τον κομμωτή σου για να κλείσετε ένα επείγον ραντεβού για κούρεμα. Ξέχασε τα παζάρια με τον κομμωτή για τον 1 ή τους 2 πόντους. Πήγαινε έτοιμη να απομακρύνεις όλες τις καμένες άκρες, που διαρκώς σπάνε, και σου υποσχόμαστε ότι αμέσως θα νιώσεις τα μαλλιά σου πολύ πιο υγιή.

2. Μην ξεχνάς την ενυδάτωση
Αν η haircare ρουτίνα σου δεν περιλαμβάνει κάποιου είδους ενυδατική μάσκα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επανορθώσεις. Εφάρμοσε μία μάσκα του αγαπημένου σου brand ή λίγο παρθένο λάδι καρύδας στα μαλλιά σου 1-2 φορές την εβδομάδα για να τα θρέψεις σε βάθος. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, θα σου προτείναμε αφού την απλώσεις στα μαλλιά σου, να την αφήσεις να δράσει για όσο περισσότερο σου επιτρέπει το πρόγραμμά σου πριν την ξεπλύνεις με τρεχούμενο νερό.

3. Επένδυσε σε μία καλή θεραπεία μαλλιών
Desperate times call for desperate measures! Αν τα μαλλιά σου είναι πραγματικά πολύ ταλαιπωρημένα και καμμένα από την ισιωτική, σε συμβουλεύουμε να επενδύσεις σε μια ποιοτική θεραπεία μαλλίων, όπως η Olaplex No.3. Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να ξοδέψεις λίγα παραπάνω χρήματα από το λογαριασμό σου αυτόν το μήνα, αλλά μήνες heat damage χρειάζονται μήνες (;) μισθών για να αντιστραφούν.

4. Απόφυγε τα συχνά λουσίματα
Θα μας πεις "τι σχέση έχει τώρα αυτό;". Υπάρχει λογική μέσα στην παράνοια. Τα συχνά λουσίματα ξηραίνουν τα μαλλιά, απογυμνώνοντάς τα από τα φυσικά έλαιά τους. Αν τα μαλλιά σου είναι ήδη ξηρά λόγω της ισιωτικής, μπορείς να καταλάβεις πόσο επιδεινώνεται η κατάσταση. Περιόρισε λοιπόν τα λουσίματα σε 2-3 φορές την εβδομάδα και για τις δύσκολες μέρες έχε πάντα ένα μικρό stock από dry shampoo.

5. Κάνε ένα mini hair detox
Τα καμένα μαλλιά από ισιωτική χρειάζονται το detox τους! Το ήξερες ότι αυτή η συμβουλή θα έρθει: Άσε κάτω το πιστολάκι και την πρέσα– απλά ξέχασε ότι υπάρχουν- και επίτρεψε στα μαλλιά σου να συνέλθουν από το σοκ της συνεχούν έκθεσης σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti