Ραγάδες και εγκυμοσύνη: Μυστικά για τη σωστή πρόληψη

Πέμπτη, 07 Οκτώβριος 2021 18:52 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ραγάδες και εγκυμοσύνη: Μυστικά για τη σωστή πρόληψη

Η ραγάδα είναι ένας τύπος ουλής που αναπτύσσεται όταν το δέρμα μας τεντώνεται ή συρρικνώνεται γρήγορα.

Η απότομη αλλαγή στα κιλά προκαλεί ρήξη κολλαγόνου και ελαστίνης και αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που μπορεί να εμφανιστούν ραγάδες.

Τα κυμαινόμενα επίπεδα ορμονών φαίνεται να παίζουν ρόλο, γι' αυτό άλλωστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν ραγάδες. Επιπλέον, παίζει ρόλο και η κληρονομικότητα -αν κάποιος στην οικογένεια έχει εμφανίσει, είναι πολύ πιθανό να εμφανίσετε και εσείς.

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις στις οποίες εμφανίζονται οι ραγάδες (κατά την εφηβεία, σε απότομη απώλεια ή αύξηση βάρους). Μια από τις πιο συχνές είναι η περίοδος της εγκυμοσύνης.

Όταν εμφανίζονται για πρώτη φορά οι ραγάδες, τείνουν να είναι κόκκινες, μοβ, ροζ, κοκκινωπές ή καφέ, ανάλογα με το χρώμα του δέρματός σας. Επίσης δεν αποκλείεται, όταν πρωτοεμφανίζονται να νιώθετε φαγούρα. Ωστόσο με τον καιρό, το χρώμα ξεθωριάζει.

Όπως κάθε ουλή, οι ραγάδες είναι μόνιμες, αλλά η θεραπεία μπορεί να τις κάνει λιγότερο αισθητές. Η θεραπεία μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση του κνησμού.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι, δεν υπάρχει μια μόνο θεραπεία που ναλειτουργεί για όλους -πολλά προϊόντα φαίνεται να μην έχουν κανένα αποτέλεσμα, σε κάποιους τύπους δέρματος.

Οι θεραπείες είναι αρκετές, κρέμες, λοσιόν αλλά και τζελ ραγάδων. Ωστόσο είναι βασικό να αναφέρουμε κάποια tips, που αυξάνουν τις πιθανότητες εξομάλυνσης των ραγάδων.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε μία από τις κρέμες, λοσιόν ή τζελ που κυκλοφορούν στην αγορά για να εξομαλύνετε τις ραγάδες, φροντίστε να:

- Χρησιμοποιήστε το προϊόν σε πρώιμες ραγάδες. Η θεραπεία φαίνεται να έχει μικρή επίδραση στις ώριμες ραγάδες.
- Κάντε μασάζ με το προϊόν στις ραγάδες σας. Όσο περισσότερο χρόνο κάνετε μασάζ απαλά στο δέρμα σας, τόσο πιο αποτελεσματικό γίνεται το προϊόν.
- Εφαρμόστε το προϊόν κάθε μέρα για εβδομάδες. Εάν δείτε αποτελέσματα, θα το δείτε μετά από εβδομάδες εφαρμογής.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti