Υπ. Άμυνας: «Δεν υφίσταται σχεδιασμός για κέντρο φιλοξενίας στο ΚΕΕΜ»

Τι δήλωσε παρουσία του δημάρχου Π. Δούκα

Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2020 20:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υπ. Άμυνας: «Δεν υφίσταται σχεδιασμός για κέντρο φιλοξενίας στο ΚΕΕΜ»

Κατηγορηματικά απέρριψε το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων στο στρατόπεδο του ΚΕΕΜ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στο γεύμα εργασίας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) που έλαβε χώρα τη Δευτέρα (17/2) στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο δήμαρχος Σπάρτης και πρόεδρος της Εθνικής Ελληνικής  Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Πέτρος Δούκας, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να απευθύνει σχετικό ερώτημα στον υπουργό αναφορικά με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το μεταναστευτικό σε συνάρτηση με τη Λακωνία. Στην απάντηση που έδωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος ήταν σαφής: «Ο σχεδιασμός που ακούγεται ότι υπάρχει για το ΚΕΕΜ δεν υφίσταται και δεν θα είναι τόσο απλή υπόθεση αυτή. Και οι τοπικοί βουλευτές είναι πάρα πολύ πιεστικοί. Τώρα, βέβαια, τους στέλνω όλους στον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκη κι αισθάνομαι ανακούφιση γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος ωστόσο δεν διευκρίνισε εάν υπάρχουν σκέψεις για ενδεχόμενη δημιουργία δομής φιλοξενίας σε άλλη περιοχή της Λακωνίας.

Μετά από προτροπή του Π. Δούκα, ο Γ. Παναγιωτόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στο θέμα της αναβάθμισης κι αξιοποίησης του αεροδρομίου Σπάρτης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τελείωσε, μόνο αυτό μπορών να πω. Ασφαλώς και η πρόταση είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα», τόνισε ενώ δεν δίστασε να πλέξει και το εγκώμιο του Πέτρου Δούκα, σημειώνοντας  χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος προς τον πρώτο πολίτη της Σπάρτης: «Οι ιδέες που έχεις για τον τόπο σου θα δώσουν μεγάλη προστιθέμενη αξία και θα δώσουν μεγάλη ώθηση σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας που είναι λίγο υποτιμημένη, αλλά θα πάψει να είναι, χάρη σε σένα…», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός.


Φωτο Σπ. Τζινιέρης

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti