Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ

Η Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης πενθεί έναν πολύτιμο αδερφό

Τρίτη, 29 Δεκέμβριος 2020 07:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ.

Ο 61χρονος Μητροπολίτης είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό στις αρχές Δεκεμβρίου και είχε μεταφερθεί στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε Θεσσαλονίκης. Αρχικά η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη δεν ενέπνεε ανησυχία, ωστόσο επιδεινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου.  Γι’ αυτό τον λόγο οι γιατροί θεώρησαν αναγκαία τη διασωλήνωσή του.Από εκείνη τη μέρα, ο Μητροπολίτης έδινε τη δική του άνιση μάχη με τον αόρατο εχθρό όπου τελικά έχασε.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ (κατά κόσμον Ιωάννης Παπακώστας) γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσας και φοίτησε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική όπου αποφοίτησε το 1983.

Ο Καστοριάς Σεραφείμ υπήρξε πολύτιμος φίλος της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης καθώς τον συνέδεε πολυετή φιλία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο ενώ επισκκεπτόταν αρκετά συχνά τη Μητρόπολή μας.

Μετά τον μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη, ο Καστορίας Σεραφείμ είναι ο δεύτερος μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος που χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti