Νεοκλής Κρητικός: «Ανάγκη βελτίωσης της χάραξης της νέας Ε.Ο. στις Αιγιές»

Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021 16:23 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νεοκλής Κρητικός: «Ανάγκη βελτίωσης της χάραξης της νέας Ε.Ο. στις Αιγιές»

Επίσκεψη στον γενικό γραμματέα Μεταφορών κ. Γιάννη Ξιφαρά, με καταγωγή από τη Μάνη, πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός. Ο κ. Κρητικός αφού του ευχήθηκε δύναμη και αποτελεσματικότητα στο έργο του, του έθεσε ορισμένα θέματα σχετικά με την ανάγκη βελτίωσης στοιχείων της χάραξης της Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου, όπως περιγράφονται στην επιστολή του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Αιγιών και δεκατεσσάρων ακόμη επιχειρηματιών, κατοίκων και εμπόρων της περιοχής.

Οι παρεμβάσεις θα βοηθήσουν:
- Στην εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού κατοίκων ανάντι και τον μη αποκλεισμό δεκατριών ενεργών επιχειρήσεων, που λειτουργούν επί της υφιστάμενης εθνικής οδού σε μήκος 1500 μέτρων.
- Στην πιο γρήγορη και ομαλή πρόσβαση προς Γύθειο μέσω του υπάρχοντος κόμβου.
- Στην εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού στον εύκολο ανεφοδιασμό με καύσιμα και λιπάσματα, καθώς δεν υπάρχουν σταθμοί εξυπηρέτησης σε μήκος 40 χιλιομέτρων.
- Στη γρήγορη απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων, καθώς υπάρχει συσσώρευση μεγάλου όγκου νερού ειδικά σε πλημμυρικά φαινόμενα.
- Στη μείωση του θορύβου ανάντι και κατάντι της νέας χάραξης, όπου υπάρχουν σπίτια.
- Στην ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση των αγροτών προς τα αγροκτήματά τους, καθώς κατά μήκος της νέας χάραξης είναι ο παραγωγικός κορμός της Ανατολικής Μάνης.

Επίσης ο κ. Κρητικός ζήτησε από τον γενικό γραμματέα Μεταφορών να παρακολουθούν την εξέλιξη της μελέτης για τη χάραξη της παράκαμψης Βλαχιώτη, έτσι ώστε να αποφευχθούν λάθη και να υπάρξει ειδική μέριμνα από τον μελετητή σχετικά με την προστασία των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής.

Τέλος, ζήτησε την ενίσχυση του αιτήματος όλων των Λακώνων για την αναγραφή της Σπάρτης στην έξοδο από την «Ολυμπία Οδό» προς τον «Μορέα» και αντίστοιχα των προορισμών «Αρεόπολη», «Μυστράς» και «Μονεμβασιά» σε καφέ πινακίδες στην έξοδο από τον «Μορέα», στο Λεύκτρο.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti