Τίμησαν τον «Καπετάν Δεσπότη» Επίσκοπο Βρεσθένης Θεοδώρητο Β΄

Τρίτη, 27 Ιούλιος 2021 10:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τίμησαν τον «Καπετάν Δεσπότη» Επίσκοπο Βρεσθένης Θεοδώρητο Β΄

Στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, η Ιερά Μητρόπολή Μονεμβασίας και Σπάρτης, τίμησε μία σπουδαία εκκλησιαστική μορφή, που συνετέλεσε τα μέγιστα στον Αγώνα της Απελευθέρωσης, τον Επίσκοπο Βρεσθένης Θεοδώρητο τον Β΄.

Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής 25 Ιουλίου 2021 τελέσθηκε, στον Ενοριακό Ιερό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Βρεσθένων, Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτ κ. Ευσταθίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ζηνουπόλεως κ. Ιακώβου, βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά.

Προ της απολύσεως, ο σεπτός Ποιμενάρχης παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ζηνουπόλεως μιλώντας με εγκωμιαστικά λόγια για την αγάπη του προς την Εκκλησία, το χριστιανικό ήθος και την προσφορά του στην ομογένεια του Καναδά. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στον τιμώμενο Επίσκοπο Βρεσθένης Θεοδώρητο Β΄, ο οποίος δεν διακρίθηκε μόνο για την πολυποίκιλη προσφορά του στον Αγώνα και την Εκκλησία, αλλά και για το πνεύμα ομονοίας σε ιδιαίτερα κρίσιμες περιόδους της Επανάστασης του 1821. Ολοκληρώνοντας πρόσφερε στον Επίσκοπο Ζηνουπόλεως, ως ανάμνηση της επίσκεψής του στην Ιερά Μητρόπολή μας, ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.

Από την πλευρά του, ο Θεοφιλέστατος κ. Ιάκωβος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για την ευγενική φιλοξενία και το δώρο του, ενώ τόνισε ότι προσωπικότητες σαν του Μητροπολίτη Ευστάθιου αποτελούν οδοδείκτες για όλους τους νεότερους Επισκόπους.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti