Αντιμετωπίζεται η φωτιά στην «Αφανιά» Σκάλας (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 19 Ιούλιος 2022 16:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αντιμετωπίζεται η φωτιά στην «Αφανιά» Σκάλας (ΦΩΤΟ)

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12:30΄ το μεσημέρι της Τρίτης (19/7) σε δασική έκταση στη θέση «Αφανιά» στη Σκάλα Δ. Ευρώτα. Χάρη σε ταχεία επέμβαση και συντονισμένες ενέργειες οι φλόγες τιθασεύτηκαν γρήγορα με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την κατάσβεση περιμετρικά της πληγείσας έκτασης για την αποφυγή πιθανών αναζωπυρώσεων.

Επίγειες κι εναέριες δυνάμεις ρίχτηκαν άμεσα στη μάχη για την αντιμετώπιση της φωτιάς,  που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε λοφώδη περιοχή. Σύμφωνα με ενημέρωση από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Αντιπύραρχο Κωνσταντίνο Γραφάκο, επιχείρησαν 23 πυροσβέστες (εκ των οποίων 11 εθελοντές) με τρία πυροσβεστικά οχήματα από Σπάρτη, Γύθειο και Μολάους, τέσσερα  από τους Εθελοντικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς Κροκεών και Μυρτιάς, ενώ συνέδραμαν και τρία οχήματα του Δ. Ευρώτα. Από αέρος διενήργησαν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο.

Στον τόπο της φωτιάς βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Φιφλής και άλλα στελέχη κι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις αποτεφρώθηκαν περίπου 60 στρέμματα δασώδους χαμηλής-ξηρής βλάστησης, ενώ δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή.

Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς διενεργεί το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής.


φωτο: Μιχάλης Λεϊμονίτης

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti