Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Μητροπολίτης Ευστάθιος

Για την αναγραφή του εθνομάρτυρος Ανανία στις Αγιολογικές Δέλτους

Δευτέρα, 08 Αύγουστος 2022 07:45 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Μητροπολίτης Ευστάθιος

Μία ιδιαίτερα σημαντική όσο και χαρμόσυνη ημέρα ήταν η Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, τόσο για την Ιερά  Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, όσο και για την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, αφού η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προχώρησε στην Αγιοκατάταξη του – καταγόμενου από την Δημητσάνα Αρκαδίας – εθνομάρτυρος Ανανία Λαμπάρδη Επισκόπου Λακεδαιμονίας.

Είχαν προηγηθεί το αίτημα του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνοδευόμενο από την εμπεριστατωμένη εισήγηση του Διδάκτορα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Σωτηρίου Μπαλατσούκα, ο οποίος κατέχει  την έδρα της Αγιολογίας, και εν συνεχεία η ομόφωνη θετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατόπιν αυτών,  ο σεπτός Ποιμενάρχης και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως επισκέφθηκε στην Κωνσταντινούπολη , την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, προκειμένου να εκφράσει τις προσωπικές ευγνώμονες ευχαριστίες του, όσο και τις ευχαριστίες των χριστεπώνυμων πληρωμάτων των δύο Ιερών Μητροπόλεων.

Τον Μητροπολίτη Ευστάθιο συνόδευσαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Μαντζαβράκος και ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Σπηλιώτης, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti