Δεν περνάει σε άλλο ανάδοχο το έργο της Κ. Παλαιολόγου

Τι ισχύει σε περίπτωση δικαίωσης του Δ. Σπάρτης

Σάββατο, 18 Νοέμβριος 2023 09:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δεν περνάει σε άλλο ανάδοχο το έργο της Κ. Παλαιολόγου

«Θόρυβο» και «σκόνη» σηκώνει ξανά και ξανά το έργο ανάπλασης της Κ. Παλαιολόγου, ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις με την απόφαση του ΔΣ Σπάρτης να κηρύξει έκπτωτο τον ανάδοχο. Όπως διαβάσατε σε χθεσινό δημοσίευμα του «ΛΤ», το επόμενο διάστημα θα κρίνει πολλά για το μέλλον του πρότζεκτ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία «κλωστή» με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Στην περίπτωση της -πιθανής- ένστασης από τον εργολάβο κατά της έξωσής του, το Τεχνικό Συμβούλιο θα καλέσει και τις δύο πλευρές να παραθέσουν τα επιχειρήματα και τους ισχυρισμούς τους, ώστε στη συνέχεια να διατυπώσει την ετυμηγορία του. Εφόσον δικαιωθεί ο ανάδοχος, θα έχει το «πράσινο φως» να συνεχίσει τις εργασίες, όμως αν η απόφαση είναι υπέρ του Δ. Σπάρτης το πράγμα μπλέκει περαιτέρω.

Όπως λοιπόν πληροφορείται ο «ΛΤ», στο υποθετικό δεύτερο σενάριο, ο εργολάβος θα έχει το δικαίωμα κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων κι αίτησης ακύρωσης. Μετά, ο λόγος περνάει στο Διοικητικό Εφετείο που θα κληθεί να εκδώσει απόφαση, που σύμφωνα με εκτιμήσεις μπορεί να απαιτήσει ακόμα και 8 μήνες έως και 1 χρόνο. Κατά άλλη δε προσέγγιση, για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, το διάστημα αναμονής για το έργο μπορεί να «τραβήξει» και (πολύ) περισσότερο.

Διαπιστώνεται δηλαδή ότι η τύχη του έργου περνάει από «συμπληγάδες» και το μέλλον κρίνεται στην παρούσα φάση αβέβαιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα της κεντρικότερης οδικής αρτηρίας στο κέντρο της Σπάρτης…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση