Πλήθος πιστών στον εορτασμό του ΙΝ Αγίου Νικολάου Σπάρτης

Πέμπτη, 07 Δεκέμβριος 2023 15:19 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πλήθος πιστών στον εορτασμό του ΙΝ Αγίου Νικολάου Σπάρτης

Τη μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού εόρτασε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας.

Στη Σπάρτη, ο μεγαλοπρεπής φερώνυμος ενοριακός ναός πανηγύρισε με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών. Ειδικότερα, το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Λόγο πνευματικής οικοδομής απηύθυνε στο πυκνό εκκλησίασμα ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης, Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος, μεταξύ των πολλών αρετών του τιμώμενου Αγίου, επισήμανε την βαθιά πίστη και τον ζήλο του, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αποτελέσουν τους πυλώνες πάνω στους οποίους θα πρέπει να στηριχθεί η σύγχρονη αποπροσανατολισμένη κοινωνία μας.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκαν ο πανηγυρικός όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του σεπτού ποιμενάρχη.

Ο σεβασμιώτατος στην μελίρρυτη και μεστή νοημάτων ομιλία του, αφού αναφέρθηκε στην συκοφάντηση των τριών στρατηλατών, Νεπωτιανού, Ούρσου και Ερπυλίωνος και στην διάσωσή τους χάρις στην θαυματουργική παρέμβαση του Αγίου Νικολάου, μίλησε για την συκοφαντία, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αμαρτήματα, προτρέποντας παράλληλα τους ευλαβείς χριστιανούς, αφενός να την αποστρέφονται, αφετέρου, εάν αποτελέσουν οι ίδιοι θύματα συκοφάντησης, να την αντιμετωπίσουν με προσευχή και νηφαλιότητα γνωρίζοντας ότι το φως πάντα νικά το σκοτάδι και ότι αυτοί που συκοφαντούνται είναι οι άνθρωποι αξίας.

Ολοκληρώνοντας, ο σεβ. ποιμενάρχης ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να έχει πάντα υπό την σκέπη του τον ελληνικό λαό, που τον ευλαβείται ιδιαίτερα.

Σημειώνεται, ότι ιδιαίτερο χρώμα στον εορτασμό έδωσαν αντιπροσωπείες σχολείων των κοντινών σχολικών συγκροτημάτων της λακωνικής πρωτεύουσας.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti