Από εκλογή σε... έξωση και μάχη για δικαίωση, σύμβουλος στην Αν. Μάνη

Π. Μιχαλακάκος: «Υφίσταμαι μια πρωτόγνωρη πολιτική δίωξη» - «ΜΑΖΙ για τον Τόπο μας»: «Το αιρετό αξίωμα δεν αφαιρείται με το “έτσι θέλω”»

Σάββατο, 02 Μάρτιος 2024 09:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Από εκλογή σε... έξωση και μάχη για δικαίωση, σύμβουλος στην Αν. Μάνη

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές τού περασμένου Οκτωβρίου στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, το μέλος της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Τόπο μας», Παύλος Μιχαλακάκος, επανεξελέγη δημοτικός σύμβουλος στη ΔΕ Σμήνου.

Κατόπιν πρόσκλησης ορκωμοσίας για τις 23/12/2023, ο εν λόγω σύμβουλος κατέθεσε αμέσως αίτηση απευθυνόμενη στον δήμαρχο, «γνωστοποιώντας εγκαίρως ότι αδυνατεί να προσέλθει στην προγραμματισμένη ημερομηνία ορκωμοσίας του δημάρχου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων», όπως λέει η παράταξη. Συγκεκριμένα, όπως επικαλείται ο ίδιος ο Π. Μιχαλακάκος, η σύζυγός του ήταν στις τελευταίες ημέρες της εγκυμοσύνης της και ο ίδιος δεν μπορούσε να βρίσκεται μακριά της. Συνάμα, ζήτησε να ορκιστεί από τις 27 Δεκεμβρίου 2023, πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τις αργίες των Χριστουγέννων.

Όπως ισχυρίζεται η παράταξη, «ο κ. δήμαρχος αγνόησε την παραπάνω αίτηση του Παύλου Μιχαλακάκου, καλώντας στις 27 Δεκεμβρίου με πρόσκληση την επιλαχούσα, αναπληρωματική, σύμβουλο (Χριστίνα Ρογκάκου) του συνδυασμού μας για να ορκισθεί, αντί του επανεκλεγμένου δημοτικού μας συμβούλου!

Μετά την άδικη συμπεριφορά του δημάρχου, ο εκλεγμένος δημοτικός μας σύμβουλος, αναγκάστηκε να προσφύγει παραμονή Πρωτοχρονιάς ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να δικαιωθεί…». Ωστόσο, σύμφωνα με τον συνδυασμό, «η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αδιαφόρησε για την υπόθεση και μάλιστα εξέδωσε αμέσως διαπιστωτική πράξη κηρύσσοντας τον δημοτικό μας σύμβουλο Παύλο Μιχαλακάκο έκπτωτο από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου!»

«Παρακολουθούμε θέατρο του παραλόγου
και προσπάθεια συγκάλυψης της παρανομίας»
Η παράταξη «ΜΑΖΙ για τον Τόπο μας» και τα εκλεγμένα μέλη της στο Δημοτικό Συμβούλιο Αν. Μάνης τονίζουν ότι, «με δυσάρεστη έκπληξη παρακολουθούμε το θέατρο τού παραλόγου με τη συνεχιζόμενη προσπάθεια να καλυφθεί, να δικαιωθεί, η θεσμική εκτροπή, μέσω της διοικητικής συμπαιγνίας που σχετίζεται με την παράταση του αποκλεισμού του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου, επίλεκτου μέλους της παράταξης μας, Παύλου Μιχαλακάκου.

Η (συγ)κάλυψη και η προσπάθεια δικαίωσης της παρανομίας, της αυθαιρεσίας και της αυταρχικότητας που επέδειξε ο γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δημ. Κατσαρός έναντι της απαράδεκτης συμπεριφοράς του δημάρχου κ. Π. Ανδρεάκου στον εκλεγμένο δημοτικό μας σύμβουλο Παύλο Μιχαλακάκο δεν είναι μόνο ανησυχητική, είναι επιεικώς εξοργιστική».

«Ο αυθαίρετος αποκλεισμός σχετίζεται
προφανώς με την παρουσία στη ΔΕΥΑΑΜ»
Ο δημοτικός συνδυασμός διατείνεται ότι «ο αυθαίρετος αποκλεισμός τού Π. Μιχαλακάκου προφανώς σχετίζεται με την παρουσία και την δράση του στο δημοτικό συμβούλιο και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΑΜ της προηγούμενης δημοτικής περιόδου 2019-2023, τον καταγγελτικό του λόγο, τις αποκαλύψεις σκανδάλων που έχουν μάλιστα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης...

Γνωστή και πάγια τακτική της δημοτικής αρχής η προσπάθεια κοινωνικής, ηθικής και οικονομικής εξόντωσης των ενοχλητικών αντιπάλων! Η υπερκείμενη αρχή (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, με έδρα την Πάτρα), όμως γιατί συντάσσεται με την αυθαιρεσία και την θεσμική εκτροπή;!»

Διερωτώνται δε, τα μέλη της παράταξης: «Γιατί αναγκάζει έναν νέο άνθρωπο, έναν πολύτεκνο οικογενειάρχη, έναν ενεργό πολίτη, να στρέφεται για την εξώφθαλμη και προφανή δικαίωσή του στην δικαιοσύνη και το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), με τεράστια ταλαιπωρία και δυσβάστακτο οικονομικό κόστος;!»

Μέχρι τέλους
Τέλος, η παράταξη δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι «στέκεται παντοιοτρόπως στο πλευρό του διωκόμενου συναδέλφου μας δημοτικού συμβούλου Παύλου Μιχαλακάκου μέχρι την τελική του δικαίωση. Για τον σκοπό αυτό θα προβεί σε κάθε νόμιμο διάβημα και κάθε σχετική πρωτοβουλία, με πρώτη και αυτονόητη τη δημοσιοποίηση και καταγγελία της υπόθεσης που τελικά θίγει το μεδούλι της λαϊκής κυριαρχίας και της λειτουργίας των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κανόνων στον τόπο μας».

Τα παραπάνω υπογράφουν τα μέλη της παράταξης: Νικόλαος Λιγνός, Γεώργιος Πλαγιανάκος, Βεατρίκη Μπαγετάκου, Ευθύμιος Μητσάκος, Κυριάκος Παντελεάκος, Γεώργιος Δημακόγιαννης.

Μιχαλακάκος: «Σκοπός είναι η ηθική,
οικονομική και πολιτική μου εξόντωση»
Mixalakakos«Υφίσταμαι μια πρωτόγνωρη πολιτική δίωξη από τον νυν δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, δυστυχώς -από ό,τι φαίνεται- και με την κάλυψη των αρμόδιων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου», τονίζει σε δήλωσή του ο παθών της «έξωσης» από το ΔΣ, Παύλος Μιχαλακάκος. Και προσθέτει: «Σκοπός της είναι η ηθική, οικονομική και πολιτική μου εξόντωση. Ο γνωστός για τις πρακτικές, κ. Πέτρος Ανδρεάκος, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός της ετοιμόγεννης στο τέταρτο παιδί συζύγου μου και της αντικειμενικής μου αδυναμίας να παρίσταμαι στην τελετή ορκωμοσίας και προέβη χωρίς καμία εξήγηση, “εν κρυπτώ και με βιασύνη”, στην ορκωμοσία της επιλαχούσας αντί εμού, αρνούμενος τη δική μου ορκωμοσία. Ο κ. Ανδρεάκος, παρότι τον είχα ενημερώσει εγγράφως όπως αντίστοιχα είχαν κάνει και άλλοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, επινόησε μια παρερμηνεία του νόμου και ξεδιάντροπα την εφάρμοσε, επιλεκτικά μόνο σε μένα, καταστρατηγώντας στην πράξη το αποτέλεσμα των εκλογών και την ουσία της ίδιας της Δημοκρατίας».

 

Η διαμαρτυρία στο πρώτο ΔΣ
και η κατάληξη στο ΑΤ
Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, εκτυλίχθηκε ένα πρωτόγνωρο για τα αυτοδιοικητικά χρονικά συμβάν. Ο Π. Μιχαλακάκος θέλησε να παραπονεθεί για την εκπαραθύρωσή του από το ΔΣ, προχωρώντας σε καθιστική διαμαρτυρία εντός της αίθουσας του ΔΣ. Ωστόσο, λίγο αργότερα κλήθηκε η ΕΛΑΣ, με το αιτιολογικό διατάραξης της συνεδρίασης, και ο σύμβουλος οδηγήθηκε στο ΑΤ Γυθείου για τα περαιτέρω. Οι συνάδελφοι τού από την παράταξη μετέβησαν στο τμήμα και κατέθεσαν υπέρ του, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος.

Υπογραμμίζει σχετικά ο Π. Μιχαλακάκος: «Το γεγονός δε, ότι μετά από ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο, οδηγήθηκα σε προσαγωγή στο Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, είναι χαρακτηριστικό τού τι γίνεται στη Ανατολική Μάνη όλα αυτά τα χρόνια.

Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο θα δούμε να κάνει αυτός ο κύριος για να βρεθεί επιτέλους κάποιος “να τον βάλει σε τάξη”. Οι αρμόδιοι πάντως στην Αποκεντρωμένη, για άλλη μια φορά, σίγουρα δεν φαίνεται να έχουν διάθεση να επιβάλουν την νομιμότητα και να κάνουν κάτι... Έτσι λοιπόν, τι απομένει ξανά για εμάς τους κυρίους της αντιπολίτευσης; Πάλι και πάλι το Συμβούλιο της Επικρατείας! Πληρώστε, λοιπόν, κύριοι της αντιπολίτευσης για άλλη μια φορά τα σχετικά και περιμένετε! Με το καλό κάποτε θα δικαιωθείτε...! Κύριοι αρμόδιοι της Αποκεντρωμένης, όλα καλά...;»

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti