Ιερόσυλοι δεν άφησαν… καντήλι στο κοιμητήριο Έλους

Τι κατήγγειλε η πρόεδρος του χωριού

Τετάρτη, 03 Απρίλιος 2024 15:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ιερόσυλοι δεν άφησαν… καντήλι στο κοιμητήριο Έλους

Η δράση παραβατικών στοιχείων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση σε διάφορες περιοχές της Λακωνίας. Φυσικά, από το… ραντάρ δράσης ομάδων και συμμοριών δεν ξεφεύγουν ούτε χώροι ιερής μνήμης και σημασίας, όπως τα νεκροταφεία, όπου οι πανούργοι εντοπίζουν πολύτιμη λεία, μη διστάζοντας να βεβηλώσουν ακόμα και τάφους. Ένα τέτοιο συμβάν διαδραματίστηκε στην περιοχή του Έλους, όπου άγνωστοι διείσδυσαν στο κοιμητήριο και έφυγαν «φορτωμένοι» με δεκάδες πολύτιμα αντικείμενα, που πλαισιώνουν τα μνήματα και έχουν θρησκευτικό συμβολισμό ως προς τη θύμηση και τιμή των νεκρών.

Όπως κατήγγειλε η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Έλους, κ. Πηνελόπη Πουλάκου-Κρυονερίτη, τη Δευτέρα (1/4) ενημερώθηκε για κλοπή που διεπράχθη στο κοιμητήριο του χωριού. «Αφού έκανα επιτόπια παρατήρηση, κάλεσα την Αστυνομία. Έπειτα διαπιστώθηκε ότι έχουν κλαπεί περίπου 80 μπρούτζινα καντήλια και θυμιατά», ανέφερε σχετικά η πρόεδρος του Έλους.

Από τα κλοπιμαία, σύμφωνα με την κ. Πουλάκου-Κρυονερίτη, «βρέθηκαν 15 σε μια κλούβα, που τα πήρε η Αστυνομία για να πάρει αποτυπώματα». Αργότερα, η ίδια προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα προκειμένου να καταθέσει μήνυση.

«Καταδικάζω αυτή την αποτρόπαια πράξη και εύχομαι να βρεθούν σύντομα οι υπαίτιοι. Αναμένουμε ενημέρωση από την Αστυνομία», υπογραμμίζει η πρόεδρος της ΤΚ Έλους.

Μάλιστα, παροτρύνει οποιονδήποτε διαθέτει σχετική πληροφορία να καλέσει στον αριθμό 6942019129.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti