Σε καθεστώς πολύ υψηλού κινδύνου δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία 4) τίθενται όλοι οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, για την Τετάρτη 9 Ιουλίου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Η Υπηρεσία απευθύνει επείγουσα έκκληση προς τους πολίτες και επαγγελματίες να δείξουν τη μέγιστη προσοχή, αποφεύγοντας κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια. Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε χρήση φωτιάς σε δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της πρόληψης, ισχύει γενική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε ευαίσθητες δασικές περιοχές, σύμφωνα με σχετική απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Θ. Βερούτη. Οι περιοχές περιλαμβάνουν το Δασικό Σύμπλεγμα Πάρνωνα, το Δασικό Σύμπλεγμα Ανατολικού Ταϋγέτου, το φαράγγι Λάρνακος στους Μολάους, το φαράγγι του Οιτύλου, δάση, άλση και Natura περιοχές σε όλους τους δήμους της ΠΕ Λακωνίας.
Οι πολίτες καλούνται να σέβονται τις απαγορεύσεις, να ενημερώνονται μόνο από επίσημες πηγές και να υπακούν στις οδηγίες των Αρχών.
Σε περίπτωση που εντοπιστεί πυρκαγιά, πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το 199 (Πυροσβεστική Υπηρεσία) ή το 112 (Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης).




