Δεν εγκαταλείπει τη Λακωνία ο υψηλός κίνδυνος φωτιάς

Τετάρτη, 23 Ιούλιος 2025 07:53 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δεν εγκαταλείπει τη Λακωνία ο υψηλός κίνδυνος φωτιάς

Για μία ακόμη ημέρα και μάλιστα πολλοστή τον τρέχοντα μήνα, ολόκληρη η Λακωνία βρίσκεται στο επίκεντρο του χάρτη της ΓΓ Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την πρόβλεψη κινδύνου δασικής πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την εκτίμηση, για σήμερα Τετάρτη (23/7), ισχύει η κατηγορία 3 στους Δήμους Ανατολικής Μάνης, Ελαφονήσου, Ευρώτα, Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Επαναληπτικά, η Υπηρεσία συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως καύση ξερών χόρτων ή χρήση εργαλείων που παράγουν σπινθήρες.

Η ΠΕ Λακωνίας υπενθυμίζει ότι, σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί δασική πυρκαγιά, πρέπει να ειδοποιήσει αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία (199) ή τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης (112). Παράλληλα, ισχύει απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές Natura, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιοχές Πάρνωνα και Ταϋγέτου, όπως ορίζονται σε απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Του Αντρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Αντρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα