Επιστρέφει για το αεροδρόμιο και επαναφέρει τους επενδυτές ο Π. Δούκας;

Δευτέρα, 20 Νοέμβριος 2023 20:45 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιστρέφει για το αεροδρόμιο και επαναφέρει τους επενδυτές ο Π. Δούκας;

Αν και είχε ξεκαθαρίσει την πρόθεσή του να μην ασχοληθεί ξανά με τον φάκελο «αεροδρόμιο Σπάρτης», μετά την απόφαση του ΔΣ να μεταθέσει τις όποιες αποφάσεις για τη νέα δημοτική περίοδο, ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, επανήλθε δριμύτερος για την περίφημη αξιοποίηση από εταιρεία της Μέσης Ανατολής. Μετά από κρούση -όπως ισχυρίζεται- της νέας Δημοτικής Αρχής για επαναπροσέγγιση των φιλόδοξων επενδυτών, ο Π. Δούκας δέχτηκε να αναλάβει και πάλι τον ρόλο του διαμεσολαβητή, παραμερίζοντας το αρχικό «άδειασμα» που ένιωσε από τη στάση του δημοτικού συμβουλίου. Μάλιστα, διατείνεται πως ήρθε σε επικοινωνία με τους υποψήφιους επιχειρηματίες, οι οποίοι αν και φερόμενοι ως απογοητευμένοι από τις πρόσφατες εξελίξεις, σύμφωνα με τον Π. Δούκα, εξετάζουν το ενδεχόμενο επαναπροσέγγισης.

Σε δήλωσή του, ο Π. Δούκας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όπως θυμάστε, 12+1 δημοτικοί σύμβουλοι καταψήφισαν την πρόταση Πριστούρη για διερεύνηση της δυνατότητας βελτιώσεων στο συμφωνητικό για το αεροδρόμιο, και έτσι χάθηκε η ευκαιρία να αποκτήσει η Σπάρτη αεροδρόμιο μια ώρα αρχύτερα, με τεράστιες προσωπικές ευθύνες των 12+1 για αυτή την υστέρηση! Ύστερα, η νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή μού ζήτησε, αν μπορώ να επαναφέρω τους επενδυτές “στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”!

Αν και έχω δηλώσει ότι δεν έχω καμία όρεξη να ασχολούμαι άλλο με το αεροδρόμιο και να χάνω την ώρα μου να προσπαθώ να πείσω ασχέτους για τα αυτονόητα, αφού μου ζητήθηκε, υποσχέθηκα ότι θα τους μιλήσω και τους μίλησα!

Ήταν και είναι αγανακτισμένοι με τις ανόητες δηλώσεις και αναρτήσεις κάποιων από τους 12+1 δημοτικούς συμβούλους και τη δυσφήμιση που έχουν υποστεί από αυτούς και κάποιους όψιμους μυστικοσύμβουλους - αεροδρομιολόγους! Μου είπαν ότι ήδη έχουν προσφορές από άλλα αεροδρόμια στην Ελλάδα και την Ισπανία και δεν έχουν όρεξη να πληρώνουν νομικούς, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, λογιστές, φοροτεχνικούς, κ.α. για το θέμα της Σπάρτης και να αντιμετωπίζουν ακατανόητες αντιδράσεις!

Τους πίεσα κι άλλο, τους διαβεβαίωσα ότι το κλίμα έχει βελτιωθεί και μου είπαν ότι θα μου απαντήσουν σήμερα αν μπορούν να κατέβουν στη Σπάρτη την Πέμπτη!

Κάθε βδομάδα που περνάει χωρίς αεροδρόμιο Σπάρτης είναι μεγάλο κρίμα για την οικονομία και τη νεολαία της Σπάρτης!»

Για να δούμε, τι θα δούμε σε αυτό το «ιπτάμενο» σίριαλ με τα νέα επεισόδια και την απρόβλεπτη έκβαση…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση