Απεταξάμην… τη Σπάρτη

Πέμπτη, 07 Δεκέμβριος 2023 09:48 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απεταξάμην… τη Σπάρτη

Κόσμος μένει στη Σπάρτη, άλλος πάει κι έρχεται, λίγο πολλοί όλοι έχουν μια μικρή ή μεγαλύτερη «γεύση» από την πρωτεύουσα της Λακωνίας. Οι εντυπώσεις για όσα προσφέρει κι αποπνέει ο τόπος είναι συχνά ανάμεικτες, γλυκόπικρες ή κάτι μεταξύ γευστικού κι άνοστου, αναλόγως τις προτιμήσεις.

Ήρθε όμως προ ημερών το oneman.gr να δημοσιεύσει σχόλια από τη διαδικτυακή κοινότητα Reddit. «Σε ποια πόλη της Ελλάδας δεν θα μετακομίζατε ποτέ, όσα χρήματα κι αν σας έδιναν;», ετέθη στα μέλη του ανοιχτού φόρουμ και τα σχόλια ή και τα… όργανα άρχισαν. Πάνω από 100 άτομα -μικρό αλλά ενδεικτικό δείγμα- θέλησαν να βγάλουν το άχτι τους για την (αρνητική) εμπειρία που είχαν με μέρη που δεν… κάθονται ούτε με αμοιβή!

Αγρίνιο, Πύργος, Θήβα, Γρεβενά, Αθήνα ήταν ανάμεσα στις πιο… «μισητές» πόλεις για διαμονή, ενώ πιο κάτω στην «κακή» δημοφιλία, οι χρήστες κατέταξαν την Ηγουμενίτσα, το Κιλκίς, τη Λάρισα, τη Λαμία, μα και τη Σπάρτη.

Αυτόν τον ιστορικό τόπο του Λεωνίδα, που είτε θα τον λατρέψεις είτε θα τον βαρεθείς -κατά πώς φαίνεται-, αν και όσοι έχουν επιλέξει να ζήσουν και να δραστηριοποιηθούν εδώ, μπορεί να παραπονιούνται μα κατά βάθος έχουν συνηθίσει και δεν… αλλάζουν. Πολυπαραγοντικό το θέμα. Η ηλικία, οι φάσεις και οι στόχοι της ζωής, «κανονική ζωή» ή επαγγελματική διέξοδος, διασκέδαση-ψυχαγωγία, οι άνθρωποι, η ιδιοσυγκρασία… Πολλά κριτήρια θα μπορούσε να εξετάσει κάποιος σε μια άτυπη έρευνα για το «γκελ» που κάνει η Σπάρτη. Θα μπορούσε η αρνητική τάση να ανατραπεί; Ποιος ξέρει; Μια καλή αρχή θα ήταν η περιοχή και οι διοικούντες αυτή, να δώσουν επιτέλους το σύνθημα για μια ολική επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα. Αρχής γενομένης από τη νοοτροπία και τη γωνιά θέασης των πραγμάτων…

Χ.Π.


φωτό: Πάνος Ψυχογιός / Η Σπάρτη από ψηλά (fb)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti