Πασχαλινές δράσεις στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού

Τρίτη, 16 Απρίλιος 2019 16:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πασχαλινές δράσεις στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται το Πάσχα και οργανώνει δράσεις για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη,

Αναλυτικά:
 
«Αναστάσιμα φαναράκια»
Την Κυριακή των Βαΐων 21 Απριλίου (ώρες 11:00-13:00) πραγματοποιείται εργαστήρι κατασκευής φαναριών για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Χρησιμοποιώντας διάφορα διακοσμητικά υλικά, και με την καθοδήγηση της εικαστικού Νίνας Κολοβού, τα παιδιά θα κατασκευάσουν τα δικά τους φαναράκια για το Φως της Ανάστασης.

 «Βάφουμε πασχαλινά αυγά γι’ αυτούς που δεν μπορούν να βάψουν»
Την Μ. Πέμπτη 25 Απριλίου (ώρες 11:00-13:00 )μικροί και μεγάλοι θα βάψουν και θα στολίσουν πασχαλινά αυγά, τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν στο Άσυλο Ανιάτων της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης. Με τη δράση αυτή τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν, μαθαίνοντας ένα από τα βασικά πασχαλινά έθιμα, ενώ ταυτόχρονα θα αντιληφθούν τη σημασία της προσφοράς.

Η συμμετοχή στις δράσεις και τα υλικά είναι δωρεάν. Για το εργαστήρι στις 21 Απριλίου είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, 10:00-18:00).

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη
Τ: 27310 89315 | www.piop.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti