Οι «Παλιοί Καιροί» στο ντεμπούτο της «Θόης» στο παλαιό Mεταξουργείο

Πέμπτη, 09 Μάιος 2019 18:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι «Παλιοί Καιροί» στο ντεμπούτο της «Θόης» στο παλαιό Mεταξουργείο

Η νεοσύστατη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Παραστατικών Τεχνών, Θόη παρουσιάζει την πρώτη της παραγωγή «Παλιοί Καιροί» του Χάρολντ Πίντερ στο παλαιό μεταξουργείο Σπάρτης.

Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαΐου με ώρα έναρξης 9:30΄ μμ.

Λίγα λόγια για το έργο
Μια σκηνή, δύο άνθρωποι, μια πόρτα• η ποιητική εικόνα ενός ακαθόριστου φόβου, μιας απροσδιόριστης αναμονής. Ο Ντύλη και η Κέητ αναμένουν. Η Άννα καταφθάνει. Οι δύο άνθρωποι γίνονται τρεις. Είναι φίλοι, εραστές, εχθροί; Η ανάγκη του ανθρώπου να θέλει να ερμηνεύει τα πάντα και να βρίσκει βαθύτερα κίνητρα σε κάθε πράξη καταρρέει στο έργο του Πίντερ. Και αυτό όχι γιατί δεν υπάρχουν, αλλά γιατί σύμφωνα με το συγγραφέα είναι αδύνατον κανείς να τα γνωρίζει: στο θέατρο όπως και στη ζωή δεν υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ του πραγματικού και του μη πραγματικού, ούτε μεταξύ του αληθινού και του μη αληθινού. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, την Κέητ, τον Ντύλη και την Άννα. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Αφήστε τους για λίγο να υπάρχουν όπως αυτοί το επιθυμούν: μέσα από τις δικές τους αναμνήσεις.
Παίζουν: Ματίνα Μοίρα, Γιώργος Μπουτέρης, Ευαγγελία Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθεσία: Μαρία Ζερβού
Γραφιστική επιμέλεια: Michelangelo Bevilacqua

Η «Θόη»
Η θεατρική παράσταση αποτελεί την πρώτη παραγωγή της Εταιρείας «Θόη» και το σημείο εκκίνησης για τις μελλοντικές της δράσεις, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της θεατρικής δραστηριότητας και των παραστατικών τεχνών στην ευρύτερη περιοχή της Μονεμβάσιας. Στην παράσταση συμμετέχουν ερασιτέχνες και επαγγελματίες από το χώρο του θεάτρου. Η συμμετοχή των ανθρώπων που κατοικούν μόνιμα στην περιοχή αλλά και των επισκεπτών ως θεατές, δημιουργοί, μαθητευόμενοι κ.λπ. είναι ουσιώδης για την επίτευξη του σκοπού της εταιρείας.  

Με την ευγενή υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Δήμου Μονεμβασίας

Παλαιό Μεταξουργείο, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 29-31, Σπάρτη
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (προπώληση), 12 ευρώ στην είσοδο
Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο «Δωρικόν»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti