«GreenHouse Workshop» στη Σπάρτη

Διήμερο εργαστήριο για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας

Πέμπτη, 19 Σεπτέμβριος 2019 16:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«GreenHouse Workshop» στη Σπάρτη

Στο πλαίσιο του «GreenHouse Σπάρτη», το «Alba Graduate Business School», «The American College of Greece» και η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), με την υποστήριξη της ομάδας «Activate Now», διοργανώνουν το διήμερο εργαστήριο επιχειρηματικότητας «GreenHouse Workshop», που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 11 και 12 Οκτωβρίου στον χώρο του παλαιού μεταξουργείου Σπάρτης. Πρόκειται για ένα δωρεάν εντατικό εκπαιδευτικό διήμερο που βοηθά τους συμμετέχοντες να έρθουν πιο κοντά στην επιχειρηματική σκέψη και δράση! «Ξεκινάμε Παρασκευή και για δύο ημέρες δουλεύουμε πάνω στις επιχειρηματικές σας ιδέες. Βοηθάμε ως “Θερμοκήπιο” ιδεών να τις μεγαλώσετε με ασφάλεια», αναφέρουν σχετικά οι διοργανωτές και προσθέτουν:

«Ελάτε με τους φίλους ή και μόνοι σας στο «GreenHouse Workshop» της Σπάρτης για να δουλέψετε την επιχειρηματική σας ιδέα. Αλλά αν δεν έχετε ακόμα ιδέα και απλά σας ενδιαφέρει η επιχειρηματικότητά, δεν πειράζει! Ελάτε και μπείτε σε μια ομάδα να βοηθήσετε με τις γνώσεις σας και να μάθετε από τους άλλους».

Στο «GreenHouse Workshop» είναι περιορισμένος ο αριθμός συμμετεχόντων για την εξασφάλιση του καλύτερου αποτελέσματος. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής που βρίσκεται εδώ:
www.venturegarden.gr/greenhouse, μέχρι και τις 30/9/2019. Αν συμμετέχετε σαν ομάδα, θα πρέπει το κάθε μέλος που επιθυμεί να συμμετάσχει, να δηλώσει ξεχωριστά συμμετοχή.

Το «GreenHouse Workshop» διοργανώνεται από το «Alba Graduate Business School» και θα πραγματοποιηθεί στον φιλόξενο χώρο του κτιρίου του παλαιού μεταξουργείου Σπάρτης (Κ. Παλαιολόγου 29-31). Θα ξεκινήσει την Παρασκευή 11/10/2019 (15:00) και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 12/10/2019 στις 20:00.

Το «GreenHouse Σπάρτη» περιλαμβάνει το διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο «GreenHouse Workshop» για επιχειρηματίες, ενημερωτικές εκδηλώσεις για την χρήση ψηφιακών μέσων στην επιχειρηματικότητα, δράσεις για φοιτητές και μαθητές, ανοιχτές συζητήσεις με επιχειρηματίες και άλλα. Στόχος του «GreenHouse Σπάρτη» είναι να συνδυάσει την τεχνογνωσία του «Alba Graduate Business School» με την δυναμική της λακωνικής επιχειρηματικότητας. Σκοπός του είναι να δώσει μια συνολική υποστήριξη στην επιχειρηματική δράση της πόλης, ανεξάρτητα από ηλικία, αντικείμενο και στάδιο ανάπτυξης.

Η προσπάθεια αυτή είναι μέρος του «VentureGarden», μιας ευρύτερης προσπάθειας για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα μέσα από την εκπαίδευςη που ξεκίνησε το 2014. Συνδημιουργήθηκε από την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), το «Alba Graduate Business School», «The American College of Greece» στην Αθήνα και το «American College of Thessaloniki» στη Θεσσαλονίκη. Το «GreenHouse» έχει πραγματοποιηθεί από το «Alba» σε έξι άλλες πόλεις στην νότια Ελλάδα και μαζί με το «VentureGarden» στην Αθήνα έχουν υποστηρίξει συνολικά 422 επιχειρηματίες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Σοφία Φουκαράκη (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 210-8964531), υπεύθυνη του προγράμματος στο «Alba Graduate Business School».

Συχνές ερωτήσεις (FAQ):
1. Τι θα κερδίσω από την συμμετοχή μου στο εργαστήριο επιχειρηματικότητας;
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό 2ήμερο για την επιχειρηματικότητα. Βασίζεται σε σύντομα σεμινάρια, πρακτική εφαρμογή και ομαδική εργασία. Οι συμμετέχοντες κερδίζουν γνώση και έχουν την ευκαιρία να την εφαρμόσουν πρακτικά στην ιδέα τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους προσκεκλημένους επιχειρηματίες, να μάθουν νέα πράγματα, να παρουσιάσουν την ιδέα τους και να ακούσουν σχόλια για αυτήν.

2. Ποιος μπορεί να συμμετάσχει;    
Το εργαστήριο επιχειρηματικότητας είναι ανοικτό σε όλους, ανεξάρτητα από ηλικία, γνώσεις και αντικείμενο. Κύριο στοιχείο που αναζητούμε στους συμμετέχοντες είναι το πάθος για την επιχειρηματικότητα, η αφοσίωση στην ιδέα τους (αν έχουν) και η διάθεση για συνεργασία.

3. Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις συμμετοχής;
Μοναδικές προϋποθέσεις συμμετοχής είναι η δήλωση συμμετοχής και η δυνατότητα παρακολούθησης όλες τις ημέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα.

4. Υπάρχει κόστος συμμετοχής;
Η υποστήριξη από την Ελληνική Πρωτοβουλία εξασφαλίζει τη δωρεάν συμμέτοχή όλων των ενδιαφερομένων.

5. Πως δηλώνω συμμετοχή;
Η δήλωση συμμετοχής γίνεται εύκολα από την σελίδα www.venturegarden.gr/greenhouse. Αν συμμετέχετε σαν ομάδα, θα πρέπει το κάθε μέλος που επιθυμεί να συμμετέχει να κάνει αίτηση.

6. Θα πρέπει να κάνω κάτι πριν ξεκινήσει το εργαστήριο επιχειρηματικότητας;
Δεν απαιτείται κάποια προετοιμασία.

Πρόγραμμα GreenHouse Workshop
Σπάρτη, 11-12/10/2019
Παλαιό μεταξουργείο

Παρασκευή 11/10
15:00: Εγγραφή και απογευματινός καφές
15:30: Καλωσόρισμα - παρουσίαση προγράμματος
16:00: Γνωριμία συμμετεχόντων – επιλογή ιδεών – δημιουργία ομάδων
17:30: Διάλειμμα
18:00: Εισήγηση: “Ideation & Idea Validation: Από την ιδέα στην πράξη”
18:30: Πρακτική Άσκηση: “Εισαγωγή στο Value Proposition Canvas”
19:00: Επιχειρηματικές Ιστορίες: “Σε τι δίνουν αξία οι πελάτες;”
19:15: Εισήγηση: “Προσφερόμενη Αξία: Προϊόντα και Υπηρεσίες”
20:00: Εισήγηση: “Οι Πελάτες στο Επίκεντρο: Customer Discovery & Empathy Map”
21:00: Ολοκλήρωση πρώτης ημέρας

Σάββατο 12/10
09:30: Πρωινός καφές
10:00: Επιχειρηματικές ιστορίες: “Πώς ακούω τους Πελάτες μου;”
10:30 Πρακτική άσκηση: “Επιβεβαιώστε Πελάτες και Αξία”
12:30: Επιχειρηματικές ιστορίες: “Ο ρόλος του Πελάτη στην καινοτομία»
13:00: Ελαφρύ γεύμα
14:00: Εισήγηση: “Ανάλυση Ανταγωνισμού: Η θέση μας στο Σύμπαν”
14:30: Πρακτική άσκηση: “Ανταγωνισμός και Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα”
15:30: Εισήγηση: “Ανάγκες και Επιθυμίες: Product Market Fit και το Business Model Canvas”
16:30 Διάλειμμα
16:45 Προετοιμασία παρουσιάσεων ομάδων
18:00 Παρουσιάσεις ομάδων
19:00 Συζήτηση: “Το επόμενο βήμα”
20:00 Ολοκλήρωση GreenHouse Workshop

Μπορείτε να βρείτε την αίτηση συμμετοχής εδώ

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti