Το εγχειρίδιο της Λαγκαδινής Τέχνης στην Πνευματική Εστία Σπάρτης

Στις 18 Απριλίου

Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2024 12:46 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το εγχειρίδιο της Λαγκαδινής Τέχνης στην Πνευματική Εστία Σπάρτης

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών, την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 7:30΄ μμ θα παρουσιαστεί στην Πνευματική Εστία Σπάρτης, το βιβλίο «Εγχειρίδιο της Λαγκαδινής Τέχνης της Πέτρας». Το βιβλίο εκδόθηκε από το Σωματείο «Άνθη της Πέτρας».

Λίγα λόγια
για το βιβλίο
Από τον πρόλογο του βιβλίου που υπογράφει ο πρόεδρος του Σωματείου «Άνθη της Πέτρας», Γιάννης Τσιαούσης, σταχυολογούμε:
«Το “Εγχειρίδιο της Λαγκαδινής Παραδοσιακής Τέχνης της Πέτρας” ανασυνθέτει τα δομικά στοιχεία της λαϊκής αρχιτεκτονικής που διαμορφώθηκε από τους Λαγκαδινούς μαστόρους, για δύο περίπου αιώνες. Η χρονική αυτή περίοδος εκτείνεται από το λυκόφως της Οθωμανικής κυριαρχίας στον ελλαδικό χώρο, στην ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους μέχρι και την ανάπτυξή του στα σημερινά γεωγραφικά όρια…».

Η έκδοση
«Η υλοποίηση της παρούσας έκδοσης, την επιμέλεια της οποίας είχε ο Βασίλης Γκανιάτσας, ήταν ένας μαραθώνιος με ρυθμούς αγώνα ταχύτητας. Τα μέλη της Ομάδας Έργου αποτελούμενης από τους Βασίλη Γκανιάτσα, Τέσα Γεωργιάδη, Γιώργο Γιαξόγλου, Ανδρέα Μανιάτη, Ηλία Γιαννικόπουλο, Γιάννη Ανδριανόπουλο, Κωνσταντίνα Καπετανάκη και τον υπογράφοντα τον πρόλογο της έκδοσης, συνεργάστηκαν εξαιρετικά, ενώ, το τελικό αποτέλεσμα, όπως εμφανίζεται μέσω της παρούσας έκδοσης, αποτελεί ουσιαστικό τεκμήριο της ποιότητας του συνολικού εγχειρήματος. Στην συγγραφή, εκτός από τα κείμενα που υπογράφονται από μέλη της Ομάδας Έργου -Βασίλης Γκανιάτσας, Τέσα Γεωργιάδη, Γιώργος Γιαξόγλου και Ηλίας Γιαννικόπουλος- συμπεριλαμβάνονται κείμενα του αείμνηστου Αργύρη Πετρονώτη και των Μανόλη Κορρέ και Μαρίας Τσούπη, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε άλλες εκδοτικές δραστηριότητες των Ανθέων της Πέτρας και συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα έκδοση καθότι συμπληρώνουν την τεκμηρίωση επιμέρους πλευρών της Παραδοσιακής Λαγκαδινής Τέχνης της Πέτρας».

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti