Καθήλωσε το κοινό η «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» (ΦΩΤΟ)

Στο κατάμεστο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο

Παρασκευή, 30 Ιούλιος 2021 10:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καθήλωσε το κοινό η «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» (ΦΩΤΟ)

Την «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη επέλεξε για την φετινή του σκηνοθετική απόπειρα στο θέατρο ο ταλαντούχος Γιώργος Νανούρης και την «ξεδίπλωσε» στο λακωνικό κοινό το βράδυ της Τετάρτης 29/7.

Ο σκηνοθέτης προσέγγισε το έργο του Ευριπίδη με τον πρέποντα σεβασμό, δίχως να υποπέσει σε περιττά σκηνοθετικά τερτίπια και εντυπωσιασμούς. Απλή, δωρική παράσταση που καθήλωσε για 90 λεπτά το κοινό που είχε κατακλύσει για ακόμα μια φορά το Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο. 

Η επιβλητική Λένα Παπαληγούρα, έχοντας στα χέρια της τα ηνία της παράστασης και κρατώντας τον γνώριμο σε αυτήν ρόλο της Ιφιγένειας, με λιτό τρόπο ανέδειξε την ουσία του κειμένου, ενώ δεν έλειψαν οι στιγμές που τα πραγματικά της δάκρυα άγγιξαν σε βάθος το κοινό. 

DSC 1287

Ο συγκλονιστικός Μιχάλης Σαράντης ως Ορέστης, καλείται να αντιμετωπίσει όλες τις συμφορές της οικογένειάς του και έρχεται αντιμέτωπος με ένα ακόμα παιχνίδι της μοίρας που όμως τελικά του φέρνει τη λύτρωση. Με μια τρομερή ερμηνεία επί σκηνής κατάφερε να διεισδύσει στο συναίσθημα του κοινού.

DSC 1288

Ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος -γέννημα θρέμμα της Σπάρτης- εντυπωσίασε με το ρόλο του Πυλάδη, καθώς επίσης και με τον τρόπο που παρουσίασε την πραγματική και άδολη έννοια της φιλίας. 

DSC 1354

Ο Νίκος Ψαρράς, ως Βασιλιάς Θόας αλλά και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ως αγγελιοφόρος, ξεδίπλωσαν για ακόμα μια φορά το τεράστιο υποκριτικό τους ταλέντο. 

DSC 1323

Ο χορός, αποτελούμενος από επτά γυναικείες φιγούρες με χαρακτηριστικά φωνητικά προσόντα, «ζωντάνεψε» το τελετουργικό της ιεροτελεστίας με μια αλληλουχία τραγουδιών και ψαλμωδιών.

DSC 1296
Η πολυτάλαντη Χάρις Αλεξίου, προσεγγίζοντας την Θεά Αθηνά σε μια σπάνια εμφάνισή της στη σκηνή, άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων και έλαβε το πιο ζεστό χειροκρότημα.

DSC 1401

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti