Συναυλία αφιέρωμα για τον Νικηφόρο Βρεττάκο στην Πετρίνα

Την Τετάρτη 4 Αυγούστου

Δευτέρα, 02 Αύγουστος 2021 12:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συναυλία αφιέρωμα για τον Νικηφόρο Βρεττάκο στην Πετρίνα

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2021, διοργανώνει συναυλία της Πηγής Λυκούδη με τίτλο «Χορεύοντας με τον Ταΰγετο», την Τετάρτη 4 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στην Πετρίνα Λακωνίας. 

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει την ενότητα των μελοποιημένων ποιημάτων του Νικηφόρου Βρεττάκου από την Πηγή Λυκούδη με τίτλο «Χορεύοντας με τον Ταΰγετο», η οποία παρουσιάσθηκε στο Μέγαρο Μουσικής  Αθηνών τον Σεπτέμβριο του 2010. Στο δεύτερο μέρος, θα ακουστούν γνωστά αγαπημένα τραγούδια από την Ελληνική παράδοση σε σχέση με την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση.

Εξέχουσα θέση στην βραδιά κατέχει η πρώτη μετάδοση του video clip του υπέροχου ποιήματος «Πετρίνα» του Βρεττάκου, (που μπορείτε να ακούσετε εδώ)  ντυμένο με την μουσική της Πηγής Λυκούδη και την μοναδική ερμηνεία του Παντελή Θαλασσινού.

Η ανάθεση για την μελοποίηση και η παραγωγή αυτού του τραγουδιού έγινε από τον πρόεδρο και τα μέλη του Σ.Κ.Ε.Π (Σωματείο Κοινωφελών Έργα Πετρίνας), υπογραμμίζοντας την αγάπη τους και την αγάπη του ποιητή για το χωριό που βρίσκεται στα πόδια του Ταϋγέ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti