«Η Αρχαία Σπάρτη με σύγχρονη ματιά»

Μια υπέροχη εικαστική έκθεση φιλοξένησε ο κήπος του Αρχαιολογικού Μουσείου

Πέμπτη, 26 Αύγουστος 2021 08:23 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Η Αρχαία Σπάρτη με σύγχρονη ματιά»

Τέχνη, νότες και χαμόγελα γέμισε το απόγευμα της Τρίτης 24/8 ο κήπος του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, καθώς άνοιξε τις πύλες τουγια την υποδοχή της εικαστικής έκθεσης με τίτλο «Η Αρχαία Σπάρτη με σύγχρονη ματιά», αλλά και του φιλότεχνου κοινού. Η έκθεση εντάχθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος. 

Στη χρονική συγκυρία της επετείου της Μάχης των Θερμοπυλών, η έκθεση ανέπτυξε ιδέες, εικόνες και ιστορικές μνήμες μέσα από τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, έχοντας ως ρίζα έμπνευσης την ιστορία της αρχαίας Σπάρτης. Στους υπέροχα φωτισμένους διαδρόμους του κήπου εκτέθηκαν θαυμάσια έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, κεραμικά, συνθέσεις, σχέδιο, που «ιχνηλάτησαν» τις πτυχές της αρχαίας Σπάρτης και κομμάτια από την ένδοξη ιστορία της. 

Την εκδήλωση των εγκαινίων, το βράδυ της Τρίτης, πλαισίωσε μουσικά το συγκρότημα «Scotch and Soda» που χάρισε στο κοινό μια μοναδική μουσική διαδρομή μέσα από τους ήχους της κλασσικής τζαζ.

Κατά τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, ο κήπος συνέχισε να δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες, οι οποίοι στο τέλος της βραδιάς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ήχους από το μουσικό σχήμα «Λύραυλος». Με είκοσι αρχαιοελληνικά και νεότερα όργανα κατέλυσαν τα όρια του χρόνου και γεφύρωσαν μουσικά το σήμερα με το χθες.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti