Η Σπάρτη ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της

Καλεσμένοι ο Κόμης των Χριστουγέννων, η Βασίλισσα του Χιονιού και ξωτικά

Δευτέρα, 04 Δεκέμβριος 2023 11:51 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Σπάρτη ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της

Μια σειρά δρώμενων για μικρούς και μεγάλους θα πλαισιώσουν τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου.

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος, σε συνδιοργάνωση με το ΝΠ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας και τον Δήμο Σπάρτης, προσκαλεί τους δημότες όλων των ηλικιών να συμμετάσχουν στις δράσεις, που θα σηματοδοτήσουν την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου στη Σπάρτη. Εργαστήρι για παιδιά, χρώματα,  θεατρικά σκετς, παραμυθένιες φιγούρες θα βάλουν όλους στο κλίμα των ημερών, μετρώντας αντίστροφα για το άναμμα του παραδοσιακού έλατου. Η πρωτοτυπία της βραδιάς έρχεται αμέσως μετά, καθώς ο σπαρτιατικός ουρανός θα «κατακλυστεί» από πολύχρωμα φαναράκια που θα στείλουν ψηλά τις «ευχές» και τις προσδοκίες όλων, λίγο πριν το καλωσόρισμα των Χριστουγέννων ολοκληρωθεί με μια ξεχωριστή μουσική συναυλία από το τοπικό συγκρότημα «On/Off».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββάτου 9/12:
- Από τις 5:00 μμ, η πλατεία της πόλης θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο εργαστήρι χριστουγεννιάτικης ζαχαροπλαστικής με ελεύθερη συμμετοχή για όλα τα παιδιά.
-  Από τις 5:30΄ μμ, χριστουγεννιάτικοι χαρακτήρες όπως ο Κόμης των Χριστουγέννων και η Βασίλισσα του Χιονιού, βγαλμένοι απευθείας από τα παραμύθια θα κινούνται ανάμεσα στον κόσμο, μαζί με τις χριστουγεννιάτικες μασκότ, δημιουργώντας μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Ένας ψηλός ξυλοπόδαρος θα ξεχωρίζει ανάμεσα στο κοινό με την επιβλητική του παρουσία και το εντυπωσιακό του φόρεμα. Η παρέα ολοκληρώνεται με τις καλύτερες μακιγιέζ από τη χώρα των Ξωτικών που θα μεταμορφώνουν τα παιδιά, ζωγραφίζοντας τα πρόσωπά τους με υπέροχα χριστουγεννιάτικα σχέδια.  
- Γύρω στις 6:30΄ μμ οι παρόντες θα μετρήσουν αντίστροφα για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και θα ακολουθήσει η δράση «Κάνε μια ευχή». Ο ουρανός της Σπάρτης θα γεμίσει με πολύχρωμα φαναράκια την πιο ατμοσφαιρική βραδιά του χρόνου που είναι και η νύχτα των ευχών.  
- Ακολουθεί χριστουγεννιάτικο μουσικό πρόγραμμα από τους «On/Off».

Κατά τη διάρκεια των δράσεων ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Σπάρτης θα προσφέρει και φέτος δωρεάν χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα σε μικρούς και μεγάλους, ενώ το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των εορταστικών δρώμενων θα ολοκληρωθεί στις εκδηλώσεις για τη φωταγώγηση του δέντρου.

Christmas 2023 Sparti

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti